2019-05-15 13:06:10
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ με το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εν όψει των καταστροφικών εξελίξεων για τον κλάδο
Δημοσιεύθηκε 15 Μαϊος 2019

Έκτακτη συνεδρίαση με το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης εν όψει των δυσμενών εξελίξεων που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΙΣΑ. Τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος και στο συντονιστικό όργανο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου και ο ειδικός γραμματέας κ. Γ. Κλεινάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Γ. Βουγιούκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πολυιατρείων και Διαγνωστικών Κέντρων κ. Δ. Φασίτσας. Παρευρέθη επίσης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) κ. Γ. Σαραφιανός

Παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα, για τον κλάδο και τονίστηκε ότι έχουν εξαντληθεί πλέον οι αντοχές του.

Όπως επεσήμαναν οι παρευρισκόμενοι τα εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα απειλούνται με λουκέτο προς όφελος, των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αποφασίστηκε Σχέδιο Δράσης και η κλιμάκωση των ενεργειών που θα παρουσιαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την επιβίωση του κλάδου και τη διασφάλιση αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών για τον ασθενή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ