2019-05-15 13:34:19
Φωτογραφία για Μόνιμα μέτρα στήριξης για τους πολλούς και την Ελλάδα που αλλάζει εποχή
Τα μέτρα που αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες που γέννησε η κρίση και τα μνημόνια, από τον Αύγουστο του 2018 ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Βουλή. Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός τόνισε πως:

Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεωνΑυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%Καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέουςΑποδώσαμε ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούςΔεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘΔεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, την προστασία της πρώτης κατοικίας.Ακολούθως ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα:

Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσειςΤη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑΤη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.«Χαίρομαι που όλες οι πτέρυγες της Βουλής ψηφίζουν το θετικό πακέτο μέτρων
. Από τη Δευτέρα θα φανούν τα αποτελέσματα». Το πακέτο των μέτρων που, όπως είπε, «χαίρομαι που θα ψηφίσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής», ανέπτυξε το Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα έχουν άμεση απόδοση, τόσο στους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μαγαζάτορες, αλλά και στα νοικοκυριά, καθώς από Δευτέρα κιόλας το καλάθι των νοικοκυριών ενισχύεται καθώς όλα τα τρόφιμα στα Σούπερ Μάρκετ θα κοστίζουν λιγότερο. Επίσης, είπε πως η κυβέρνηση μειώνει τον ΦΠΑ στην Ενέργεια, σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, από τον συντελεστή του 13% που είναι σήμερα, στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% που αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσει δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου. Το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσει δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου, τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει, εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με θέμα «προοδευτική αποδέσμευση κατασχεθέντος λογαριασμού», σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους οι οποίοι είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους να κερδίσουν μερική άρση του δεσμευμένου λογαριασμού τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Η συγκεκριμένη τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμου Μπαλούρα και Χρήστου Μαντά, έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ Α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση: «Με τις προτεινόμενες διατάξεις παρέχεται πρόσθετο κίνητρο σε οφειλέτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τη Φορολογική Διοίκηση μέσω της προοδευτικής σε μηνιαία βάση αποδέσμευσης κατασχεθέντος λογαριασμού τραπεζικού ή πληρωμών.

Σκοπός είναι η επιβράβευση της συνέπειας των οφειλετών ως προς την εκπλήρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, καθώς η προοδευτική αποδέσμευση χορηγείται σε όσους έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και τηρούν τους όρους της ρύθμισης.

Η επιβράβευση έχει τη μορφή εξασφάλισης μεγαλύτερης ρευστότητας, προκειμένου οι οφειλέτες να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής τους καθώς και τις ανάγκες διαβίωσης του νοικοκυριού τους».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ