2019-05-15 19:50:39
Φωτογραφία για Όλγα Γεροβασίλη στο bloko.gr: Άψογη και αγαστή η συνεργασία μου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ - Η τοποθέτηση μας
Η υπουργός δημόσιζς τάξης μας έστειλε την επιστολή το περιεχόμενο της οποίας ανυπερθέτως προηγείται της δικής μας τοποθέτησης.

Κύριε Καραϊβάζ

Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα σημερινό σας δημοσίευμα με τίτλο  «Απερίφραστη ομολογία Γεροβασίλη περί ανικανότητας του αρχηγού της ΕΛΑΣ», με αναφορά στην σημερινή μου συνέντευξη στην ΕΡΤ, χωρίς όμως να παρατίθεται καν η δήθεν αναφορά μου. Αντιθέτως, επιδίδεστε σε ερμηνεία, η οποία δεν έχει καμία απολύτως βάση. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσα κατ’ επανάληψη και δηλώνω και σε σας τώρα, η συνεργασία μου με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. είναι άψογη και αγαστή. Κάθε τι άλλο είναι απολύτως ψευδές και εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Με την ελπίδα ότι δεν θα προσχωρήσετε στη χορεία των παραγωγών fake news που βρίθουν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια δημοσιεύοντας την επιστολή μου.

Όλγα Γεροβασίλη  


Η τοποθέτηση του bloko.gr: Κυρία υπουργέ, όπως ίσως γνωρίζετε το bloko.gr και ο υπογραφόμενος, απεχθάνονται τα fake news και τη δημοσιογραφία του φθηνού εντυπωσιασμού, στα μέγιστα περιθώρια που μας επιβάλλει η αξιοπρέπεια, η συνείδηση μας και η προσήλωση στους κανόνες της δεοντολογίας.  Μας προξενεί κατάπληξη η επιστολή και δη το περιεχόμενο. 

Ποτέ δεν είπαμε ότι η φράση διατυπώθηκε από εσάς και επίσης αναμφίβολα πρόκειται περί δικής μας ερμηνείας- ανάγνωσης των δικών σας διατυπωμένων λόγων, με απευθείας παραπομπή στο βίντεο και στον επίμαχο χρόνο, προκειμένου ο κάθε αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. 

Και έχουμε την αίσθηση, ότι η ερμηνεία μέσα από την αλληλουχία της λογικής εξίσωσης, απ' όποια οπτική και να τη δει κανείς, βγάζει το δικό μας αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ως πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, δουλειά κι αντικείμενο του δημοσιογράφου είναι να διαβάζει τις λέξεις και να προχωρά σε ερμηνευτικές αναλύσεις. 

Κι επειδή κεκτημλένο προνόμιο μας είναι μην κρυβόμαστε πίσω από τον αναγνώστη, αλλά και να κρύβουμε, έστω κι αν αυτό ανάγεται στη σφαίρα της ιδιωτικής συζήτησης, που αποκαλύπτει τη δική μας θέση. Όταν αναλάβετε τα καθήκοντα που εξακολουθείτε να εκτελείτε σας είπαμε ότι είναι κρίμα και ατυχία για εσάς που ξεκινάτε τη θητεία σας σ' ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο, με αρχηγό τον κ. Ανδρικόπουλο και όχι τον κ. Τσουβάλα. 

Άποψη την οποία εξακολουθούμε να διατηρούμε ακέραια, αναλλοίωτη κι ατόφια, όχι επειδή έχουμε κάτι με τον άνθρωπο ως οντότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα. Την ικανότητα του αμφισβητούμε να σταθεί ως ισότιμος στο κύρος του θεσμού κι επαρκής ώστε να καθοδηγήσει και να χαράξει στρατηγική δομή ουσίας για το μεγάλο αυτό πυλώνα της κοινωνίας που προσδιορίζεται από τις διαχρονικές έννοιες της τάξης και της ασφάλειας για τον πολίτη και υπέρ του πολίτη.  

Εάν τέλος νομίζετε ότι ο ΠΕΡΣΕΑΣ, που είναι το μόνο καινοτόμο σχέδιο που κόμισε ο κ. αρχηγός (φευ καθώς ανακαλύφθηκε η έννοια της αστυνόμευσης και της περιπολίας) αποτελεί πανάκεια και ρηξικέλευθη τομή, τότε σας καλούμε ν' αφουγκραστείτε τα χείλη των αστυνομικών. Όχι του κ. αρχηγού και των αξιωματικών που πειθαναγκαστικά συγκατανεύουν (ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί) αρχηγού παρόντος. 

Με ανέκπτωτη εκτίμηση

Γιώργος Καραϊβάζ
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ