2019-05-15 21:35:42
Φωτογραφία για Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραξε πάνω από 9 ένοπλες ληστείες  Αρτέμιδα
Οι δράστες δρούσαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και με την απειλή πυροβόλων όπλων

ακινητοποιούσαν υπάλληλους και πελάτες σε επιχειρήσεις, αφαιρούσαν εισπράξεις, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα

Συμμορία Αλβανών που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων και οικίες σε διαφορές περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Καισαριανή, Νέα Ιωνία, Αχαρνές και Αρτέμιδα, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 22 ετών 41 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν περισσότερες από εννέα ληστείες και μια κλοπή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.


Σημειώνεται, ότι συνελήφθησαν παράλληλα μια 26χρονη Ελληνίδα για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και ένας 40χρονος για παρασιώπηση εγκλήματος. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, εδώ και έξι μήνες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες.

Οι συλληφθέντες δρούσαν σε ομάδες των δύο έως και πέντε ατόμων, με διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση. Πλησίαζαν, συνήθως πρώτες πρωινές ώρες, τις επιχειρήσεις - στόχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων, αιχμηρών αντικειμένων ή συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης, ακινητοποιούσαν υπάλληλους και πελάτες, αφαιρούσαν εισπράξεις, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Σε περιπτώσεις που «χτυπούσαν» εταιρείες στάθμευσης οχημάτων, αφαιρούσαν, εκτός των άλλων και οχήματα πελατών, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους που φυλάσσονταν στα γραφεία των συγκεκριμένων χώρων. Τα κλεμμένα οχήματα τα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια ως μέσα μετακίνησης κατά τη διάπραξη άλλων εγκληματικών πράξεων.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες ή μάσκες, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρισμένες σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων και σε διάφορους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, δύο πιστόλια με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, ένα περίστροφο με 20 φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης βάρους 1.100 γραμμαρίων και τέσσερα Ι.Χ αυτοκίνητα.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 6 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 2 σε εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων, μία ληστεία σε οικία, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, για τον 31χρονο συλληφθέντα, εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές κάθειρξης και φυλάκισης δεκάδων ετών: για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση και συμμορία, ληστείες, κλοπές, περί όπλων και εκρηκτικών και δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστείες και ναρκωτικά. Επίσης, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστεία, κλοπή και αρπαγή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα συνεχιστεί η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ