2019-05-16 01:22:18
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία από τον ΕΟΠΥΥ για την πιστοποίηση των εργοθεραπευτών
Συντάκτης: Virus 

Θετική κρίνει την πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, αφού φαίνεται πως θα του ζητηθεί να αποστείλει τα στοιχεία των εγγεγραμμένων μελών του, προκειμένου αυτοί να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σύλλογου Εργοθεραπευτών – ΠΣΕ ΝΠΔΔ εκφράζεται η ελπίδα ότι θα αποτελέσει αφετηρία ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ ΠΣΕ, Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ για τη λύση των θεμάτων της ειδικής αγωγής, τα οποία έχουν επιπτώσεις σε γονείς και ασθενείς.

Οι σχέσεις των φορέων είχαν τεταθεί, καθώς σύμφωνα με παλαιότερο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, οι εργοθεραπευτές θα έπρεπε να προσέρχονται κατά μόνας στις ΠΕ.ΔΙ. της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την πιστοποίηση σε πλατφόρμα συμβεβλημένων παροχών.

Στην διαδικασία είχε εναντιωθεί ο ΠΣΕ. Μάλιστα ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευσης αποφασίστηκε η αποχή των μελών από την εν λόγω διαδικασία.


Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου υφίσταντο ακόμα κάποιες «σκιές», αφού δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο στα χέρια τους αλλά ανακοίνωση μέσω των ΜΜΕ και «πέντε ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσής του, δεν έχει φτάσει ακόμα στα γραφεία του;».

Επίσης, ο ΠΣΕ εκφράζει τις υποψίες του καθώς η διαδικασία «απαιτεί το IBAN του κάθε εργοθεραπευτή, τη στιγμή που αυτό δεν απαιτείται για άλλους κλάδους επαγγελματιών υγείας που πιστοποιούνται στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, όπως π.χ. οι γιατροί».

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΣΕ καταλήγει ότι η πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα θετικό βήμα ώστε να αποφευχθούν προβλήματα με την αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και« δεν να απειλείται ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος με οικονομικό αφανισμό».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ