2019-05-16 11:00:55
Φωτογραφία για Ο ομογενής που ενόχλησε τον Κοτζιά στο Μόναχο απαντά: «Είμαι Έλληνας Μακεδόνας, ούτε χουντικός, ούτε χρυσαυγίτης»
«Απλά έθεσα μια ερώτηση στον κ. Κοτζιά ο οποίος αντί να απαντήσει άρχισε να βρίζει» λέει στο protothema.gr o Γιάννης Γκέκας - Ο πρώην υπουργός απευθύνθηκε στον ομογενή με εκφράσεις όπως «Βουλωσέ το και άκου, χουντικέ»

«Δεν είμαι ούτε χουντικός, ούτε χρυσαυγίτης. Είμαι Έλληνας Μακεδόνας που απλά έθεσα μια ερώτηση στον κ. Κοτζιά ο οποίος αντί να απαντήσει άρχισε να βρίζει». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Γκέκα ο οποίος έθεσε μια «σκληρή», για τα δεδομένα του πρώην υπουργού, ερώτηση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μόναχο.

Ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στην μικρή αίθουσα του ξενοδοχείου Eden Wolf το απόγευμα της Κυριακής μετά το τέλος της ομιλίας του τέως υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, όταν εκείνος ζήτησε να του κάνουν ερωτήσεις.

«Μαζί με πέντε άτομα από τον Μακεδονικό Σύλλογο Μονάχου και συγκεκριμένα, με τα μέλη του ΔΣ πήγαμε στην εκδήλωση
. Αν και η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό εν τούτοις κατά την είσοδό μας μας ζήτησαν και κατέγραψαν τα στοιχεία μας. Η μικρή αίθουσα είχε κόσμο από την τοπική οργάνωση του Σύριζα στο Μόναχο. Όταν ο κ. Κοτζιάς ολοκλήρωσε την ομιλία του και ενημέρωσε πως θα απαντούσε σε ερωτήσεις, σήκωσα το χέρι μου για να του απευθύνω ερώτηση. Μετά από πολύ ώρα μου έδωσαν τον λόγο. Του είπα πως με λένε και ότι έχω καταγωγή από το Νέο Πετρίτσι Σερρών και τον ρώτησα το εξής: "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων που εκπροσωπεί δεκάδες Μακεδονικούς πολιτιστικούς συλλόγους στην Ελλάδα έχει καταθέσει μήνυση στο πρόσωπό σας για εσχάτη προδοσία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν λίγους μήνες και αυτό δείχνει ότι ο Εισαγγελέας διέκρινε κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα". Εκεί ο κ. Κοτζιάς νευρίασε άρχισε να με λέει «μικρό χουντικό».

Εγώ του είπα ότι έχω γεννηθεί πολύ πιο μετά από τη Χούντα και άρχισε να με βρίζει. Ένα μέλος του Συλλόγου μας κατέγραφε την ομιλία και όταν οι σεκιουριτάδες ρώτησαν αν θα έπρεπε να με διώξουν ο κ. Κοτζιάς τους είπε "όχι αφήστε τον" αλλά στράφηκε εναντίον του ανθρώπου που κατέγραφε την εκδήλωση. Μάλιστα κατέβηκε ο ίδιος από το βήμα και με απειλητικό τρόπο ζητούσε να του πάρει το κινητό του τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ οι συριζαίοι που ήταν στην αίθουσα μας έβριζαν και μας απειλούσαν. Βλέποντας ότι ο πρώην υπουργός δεν απαντά στην ερώτησή μας αλλά και πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο είπα στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Μακεδόνων να φύγουμε. Δεν μας έδιωξαν αποχωρήσαμε μόνοι μας αφού δεν είχε νόημα να καθίσουμε. Μετά από 15 λεπτά περίπου έληξε και η εκδήλωση».

Για την αήθη επίθεση του κ. Κοτζιά τόσο προς τον κ. Γκέκα όσο και προς τα μέλη του Μακεδονικού Συλλόγου Μονάχου αναφέρθηκε με δελτίο τύπου ο Σύλλογος: «Σε μία από τις μικρότερες αίθουσες του ξενοδοχείου Eden Wolf και με την έντονη παρουσία οπαδών του Συριζα, ξεκίνησε την Κυριακή 12.05.2019 ώρα 5μμ στο Μόναχο, η διάλεξη με ομιλητή τον τέως υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 περίπου ώρες. Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων έδωσε το παρών εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτοντας αρκετά ερωτήματα στον υπουργό, πολλά από τα οποία δυστυχώς δεν απαντήθηκαν.

Κατά το τέλος των ερωτήσεων και ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απαξιωτικές για μία διάλεξη διαλόγου. Κάτω από απειλές, γιουχαρίσματα και σπρωξίματα από παρευρισκόμενους οπαδούς του Σύριζα τα μέλη του ΔΣ «πετάχτηκαν» με την κυριολεξία της λέξεως έξω από την αίθουσα. Δυστυχώς η πάγια τακτική του κυβερνώντος κόμματος της «αλλαζονικής φασιστοποίησης» όλων των διαφωνούντων επιβεβαιώθηκε χθες για ακόμα μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων».
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ