2019-05-16 13:11:20
Φωτογραφία για Σύλλογος ΑΞΙΑ: Ξανακερδίσαμε την Αξιοπρέπεια  μας - Οι Άγγελοι μας μπορούν πλέον να αναπαυθούν
‘’Σήμερα 15 Μαΐου 2019, ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016. Κερδίσαμε πολλά, μένουν και άλλα για συζήτηση και διεκδίκηση’’ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

                Την 12η Μαΐου 2016, ψηφίσθηκε το άδικο, ανάλγητο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό άρθρο 12, που χαρακτηρίστηκε ως η μελανή κηλίδα του νόμου 4387/2016 από τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο που ήταν ο τότε Υπουργός Εργασίας. Από εκείνη την ημέρα εγκαταστάθηκε στις καρδιές των ορφανικών οικογενειών μας ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Περιμέναμε από την πολιτεία στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει. Αντ’ αυτού μας «αντάμειψε» με μία σύνταξη ή καλύτερα με μία ζωή με ημερομηνία λήξης!

                Μονόδρομος για μας ο αγώνας για Αξιοπρέπεια, Ισότητα και Αλληλεγγύη! Στην αρχή λίγες, μετά περισσότερες και πλέον χιλιάδες σύζυγοι από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος οργανωθήκαμε, δημιουργώντας το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α
. Στο δρόμο μας συναντήσαμε εμπόδια, αδιαφορία αλλά και πολλούς ανθρώπους και φορείς ξέρουν αυτοί, ξέρουμε κι εμείς, (θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε άλλο ΔΤ), που βλέποντας το άδικο, μας συμπαραστάθηκαν ανιδιοτελώς στον δύσκολο και κάτω από αντίξοες συνθήκες αγώνα μας.

                3 χρόνια και 3 ημέρες παλεύαμε για το αυτονόητο. Την αξιοπρεπή επιβίωση μας! Η δικαίωση ήρθε μετά από αμέτρητες διαμαρτυρίες και πορείες με κρύο και βροχή μόνες ή με τη συμμετοχή φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων, από εκδηλώσεις και αμέτρητες παρουσίες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, από αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, από συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, από συναντήσεις με αρχηγούς αλλά και βουλευτές και πολιτευτές όλων των κομμάτυων, από παραστάσεις και ψηφίσματα σε Δήμους και Κοινότητες και από την ανάγκη να δικαιώσουμε τους ανθρώπους μας στον ουρανό!.

                Σήμερα 15 Μαΐου 2019, ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016. Κερδίσαμε πολλά, μένουν και άλλα για συζήτηση και διεκδίκηση. Η μη αναδρομική ισχύς του ψηφισθέντος άρθρου σχετικά με το ποσοστό και τα έτη έγγαμου βίου, αφήνει μια πικρία στα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, καθόσον φαίνεται σαν να τιμωρεί τους πρωτεργάτες που τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη δύναμη της οργανωμένης πολιτείας. Με υπομονή, επιμονή και εμμονή στο στόχο, ξανακερδίσαμε τη ζωή μας! Ειδικότερα: (1) Επανήλθε το ποσοστό της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του εκλιπόντος. (2) Καταργήθηκαν τα ηλικιακά όρια ως κριτήριο χορήγησης σύνταξης. (3) Επανήλθε η χρονική διάρκεια του γάμου των δικαιούχων σύνταξης χηρείας στα 3 έτη. (4) Χορηγείται σύνταξη στα τέκνα μέχρι 24 ετών, ανεξάρτητα εάν αυτά σπουδάζουν ή όχι. (5) Λαμβάνεται υπόψη ο επανυπολογισμός της σύνταξης του θανόντος μόνο εφόσον απ’ αυτός προκύπτει αυξημένη σύνταξη. (6) Χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα και στα παιδιά του θανόντος έως το 35ο έτος της ηλικίας τους.

                Μετά τιμής,

Σαμαρά – Κύρκου Λαμπρινή

Πρόεδρος Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ