2019-05-16 13:53:39
Φωτογραφία για Πολάκης καλεί εκτάκτως τους κλινικάρχες για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Όλες οι πληροφορίες
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αφού έφθασε ο κόμπος στο χτένι και οι καρκινοπαθείς ξεκινούν να ζουν άλλον έναν Γολγοθά για να κάνουν μία εξέταση PET CT ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της υγείας τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι αποφάσισε να καλέσει εκτάκτως – όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr – τους εκπροσώπους των πέντε μεγάλων Ιατρικών Ομίλων, για να βρεθεί λύση.

Όπως έγινε γνωστό οι Πρόεδροι των πέντε μεγάλων Ομίλων που παραβρέθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ζήτησαν να αρθούν άμεσα τα ποσά που προκύπτουν από υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback) για τα έτη 2018 και 2019 για το ραδιοφάρμακο, καθώς οι ίδιοι το αγοράζουν με δικά τους χρήματα χωρίς ποσοστό κέρδους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς για να μην τρέχουν μόνοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εξέταση PET CT.


Παρά τις άρον άρον δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι θα εξευρεθεί λύση για την εξέταση PET CTκαι το ραδιοφάρμακο που θα καλυπτόταν από τον οργανισμό, οι εκπρόσωποι του κλάδου εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «ΕΟΠΥΥ: Δεν δέχτηκαν τις υποσχέσεις του Προέδρου οι 5 Όμιλοι Υγείας για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Ξεκινά ο Γολγοθάς»

Έτσι από σήμερα 16 Μαϊου, όλοι οι μεγάλοι όμιλοι θα ζητούν από τους ασθενείς να φέρνουν μόνοι το ραδιοφάρμακο το οποίο πρέπει να το προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ζήτησε παράταση χρόνου μέχρι τις 30 Ιουνίου για να βρει λύση δεδομένης και της προεκλογική περιόδου που είναι σε εξέλιξη, όπως ισχυρίστηκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους κλινικάρχες και τους ιδιοκτήτες των Διαγνωστικών Κέντρων.

Πολάκης καλεί σε έκτακτη συνάντηση

Μετά τις εξελίξεις αυτές, φαίνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους των πέντε μεγάλων Ιατρικών Ομίλων, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να βρεθεί άρον άρον λύση στο πρόβλημα.

Άλλωστε οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ δεν έπιασαν τόπο και από σήμερα με βάση την απόφαση του κλάδου, οι ογκολογικοί ασθενείς θα πρέπει να ζουν άλλη μία ταλαιπωρία αφού θα χρειάζεται να πηγαίνουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να περιμένουν στις γνωστές ουρές για να προμηθευτούν το ραδιοφάρμακο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ