2019-05-16 17:24:29
Φωτογραφία για Έκτακτο επίδομα σε σωφρονιστικούς και φρουρούς για να… αλλάξουν στολές
Έκτακτο επίδομα δίνεται, δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους φρουρούς των φυλακών, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης

αντικατάστασης των στολών και προμήθειας νέων.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε σήμερα (16.05.2019) ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιλαμβανόμενο την αδυναμίατου προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείς φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων.


Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.

Επίσης, προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των Ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.

Επιπλέον, παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.

Πηγή: newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ