2019-05-16 18:27:25
Φωτογραφία για Ήταν ακριβώς πριν τρία χρόνια, όταν ναυάγησαν τα σχέδια κάποιων φωστήρων να δημιουργήσουν αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον Αστακό.
Πέρασαν ακριβώς τρία χρόνια από τότε που ναυάγησαν τα σχέδια κάποιων φωστήρων διοικούντων το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, να δημιουργήσουν αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον Αστακό.

Ήταν ημέρα Τρίτη 10 Μαΐου, όταν σε Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, αποφασίστηκε και πήρε θετική ψήφο το θέμα: «Έγκριση καθορισμού θέσης για παροπλισμό πλοίων στον Αστακό».

Η επίμαχη απόφαση ήταν η 27/2016, η οποία εντέχνως εξαφανίστηκε και ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και κανείς δεν την έχει δει μέχρι σήμερα.

Με σχετική μας ανάρτηση την επόμενη ημέρα (δείτε εδώ), ενημερώσαμε τους κατοίκους του Αστακού για το τι σχεδίαζαν κάποιοι για τον Αστακό ερήμην της κοινωνίας.

Η θέση η οποία είχε αποφασιστεί για αγκυροβόληση των παροπλισμένων πλοίων (επισημασμένη ορθογώνια περιοχή), ήταν στην είσοδο του κόλπου του Αστακού (απέχει περίπου 6,5 Km), και μιλάμε για δέκα έξι πλοία τα οποία θα ήταν αγκυροβολημένα σε δύο σειρές (ντάνες) των οκτώ πλοίων. Οι συντεταγμένες της ορθογώνιας θαλάσσιας περιοχής που αποφασίστηκε να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων ήταν:


Πάνω αριστερή γωνία:

38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β

21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.

Πάνω δεξιά γωνία:

38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β

21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.

Κάτω αριστερή γωνία:

38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β

21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.

Κάτω δεξιά γωνία:

38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β

21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.

Όπως είχε λεχθεί στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, στην εισήγηση του Προέδρου του, ο οποίος επιχειρηματολόγησε με θέρμη για το θετικό της δημιουργίας αγκυροβολίου παροπλισμένων πλοίων, το Λιμενικό Ταμείο θα εισέπραττε ένα αρκετά μεγάλο ποσό σαν έσοδο, αν προχωρούσε τελικά στην παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου και είχαν έρθει τα παροπλισμένα πλοία.

Μάλιστα πριν το επίμαχο Δ.Σ. της 10.5.2016, είχαν υπάρξει ενέργειες να προχωρήσει αυτό το θέμα και επίσημη αλληλογραφία με το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, όπου η βούληση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου ήταν 100% να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων.

Το έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, που ζητά την σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου για τον εξεταζόμενο θαλάσσιο χώρο παροπλισμού πλοίων. Αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο καθαρά ότι: «το Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί την ενεργοποίηση του αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων....»

Το Λιμεναρχείο  απαντά στο παραπάνω έγγραφο του κ. Γαλούνη, ότι δεν έχει αντίρρηση για τον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο.

Όταν το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας και οι κάτοικοι του Αστακού μάθανε τι ετοίμαζαν κάποιοι για αυτούς χωρίς αυτούς, υπήρξε γενική κατακραυγή και αντίδραση 9 τοπικών φορέων του Αστακού, που εκδηλώθηκε με ψήφισμα τους (δείτε εδώ) και η επίμαχη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου 27/2016, ανεκλήθη άρον - άρον σε Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου που έγινε την Τετάρτη 1.6.2016, αριθμός απόφασης ανάκλησης 32/2016. Παρεμπιπτόντως, ούτε η συγκεκριμένη απόφαση ανέβηκε ποτέ στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και κανείς δεν την έχει δει.
mytikaspress
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ