2019-05-16 19:07:39
Φωτογραφία για Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολα γίνονταν με εντολή αρχηγού
Τις καταθέσεις σχεδόν όλων των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών κατέρριψε η Αλεξάνδρα Μπάρου, η οποία κατέθεσε χθες στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης ως

μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην συζύγου της, Νίκου Μίχου.

Η ίδια υπήρξε μέλος της 60μελούς Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2012 και του 2015 και πυρηνάρχης στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας, ενώ από την οργάνωση αποχώρησε το 2017.

Πρόκειται δηλαδή για ένα από τα παλιά και πολύ ενεργά στελέχη της οργάνωσης, την ιεραρχική δομή της οποίας γνώριζε εκ των έσω.

Για την Αλ. Μπάρου, κεντρική διοίκηση είναι ο Μιχαλολιάκος. «Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι εντολή Αρχηγού», υποστήριξε και επιβεβαίωσε ότι ο Μιχαλολιάκος επιλέγει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο είναι ιεραρχικά ανώτερο από την Κεντρική Επιτροπή.

Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η μάρτυρας ονομάτισε τον Ν. Μίχο και τον Β. Σιατούνη, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30/6/2008.


Δύο χρόνια αργότερα βέβαια, το 2010, ο Σιατούνης υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον Μιχαλολιάκο Σε ακόμη μία διαφοροποίηση από άλλους μάρτυρες υπεράσπισης που αρνούνταν ότι είναι οι ίδιοι μέλη της Χ.Α. και παρίσταναν ότι δεν γνωρίζουν άλλα μέλη, η Αλ. Μπάρου κατέθεσε κατηγορηματικά ότι η οργάνωση έχει μέλη.

«Μέλη είναι οι ενεργοί και ακολουθούν ιδεολογικά μαθήματα για να είμαστε σίγουροι ότι κατανοούν την ιδεολογία της οργάνωσης», εξήγησε και χαρακτήρισε «δόκιμα μέλη» όσους είναι στη διαδικασία ενημέρωσης.

Κατηγορηματική ήταν η μαρτυρία της και για το αρχείο μελών. «Και βέβαια υπάρχει, πώς αλλιώς θα ξέρουμε ποιοι είναι; Η εγκύκλιος της οργάνωσης έλεγε ότι ο υπεύθυνος κάθε τοπικής κρατάει αρχείο μελών», είπε η πρώην χρυσαυγίτισσα και με τον τρόπο αυτό άδειασε το αφήγημα της οργάνωσης ότι ο Γ. Ρουπακιάς, μέλος του πενταμελούς της Νίκαιας, ήταν ένας «περαστικός απ’ τα γραφεία», την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε η κεντρική διοίκηση.

Την οργάνωση της Νίκαιας η μάρτυρας τη χαρακτήρισε «κραυγαλέο παράδειγμα» και «πολύ μιλιταριστική».

Είπε επίσης ότι ήταν περιοχή ευθύνης του Λαγού, ο οποίος μαζί με τον Γερμενή τής υπέδειξαν «Εσύ στην τοπική σου», όταν, όπως υποστήριξε, τους είπε ότι πρέπει οι βίαιοι να κόβονται και να μη γίνονται μέλη. «Το λέγαμε αλλά μας απαντούσαν: “Αμα τους κόψουμε, δεν θα ’χουμε κανέναν να κάνει τίποτα”», κατέθεσε η Αλ. Μπάρου.

«Γνώριζα τον Ψαρρά, όχι τον Φύσσα»

Στην ερώτηση της εισαγγελέως αν η οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Φύσσα, η μάρτυρας, προκειμένου να αρνηθεί ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος και για να ισχυροποιήσει τον ισχυρισμό της, έφερε ως αντίθετο παράδειγμα τον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» Δημ. Ψαρρά.

«Ούτε που τον ήξερα τον Φύσσα [...] Για παράδειγμα, ο Ψαρράς είναι ένα όνομα που αναφέρεται στην αρθρογραφία μας, είναι γνωστός πολιτικός αντίπαλος, ο Φύσσας ούτε καν είχε ακουστεί το όνομά του», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου από την ηγεσία της οργάνωσης, όπως άλλωστε έχει αποτυπωθεί σε άρθρα, ενυπόγραφα και μη, στις εφημερίδες και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

https://www.efsyn.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ