2019-05-16 21:23:23
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους
Καλύτεροι μισθοί, καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση, είναι οι δεσμεύσεις της Ν.Δ. προς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ανέφερε ο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καλλιθέα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τέσσερις είναι οι δεσμεύσεις μας. Πρώτον καλύτεροι μισθοί, δεύτερον καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, τρίτον περιφρούρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων, τέταρτον σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και πέμπτον μέτρα, ειδικά για τις γυναίκες,  που να συμφιλιώνουν την προσωπική τους ζωή με την εργασία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ: «Μόνο εάν συνδυάσουμε κίνητρα με αυστηρότατη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας» και σημείωσε ότι «η περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς». «Μειώσαμε ταυτόχρονα και τις εργοδοτικές εισφορές
. Ο νέος εργαζόμενος σήμερα πρέπει ο ίδιος να θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να του δώσουμε τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας που έχει προσφέρει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου», επισήμανε και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό η εργοδοσία να αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία.

«Και όπως εγώ προσφέρω στις επιχειρήσεις να έχουν χαμηλότερη φορολόγηση, απαιτώ από τις επιχειρήσεις να φροντίζουν τους εργαζόμενους και έχουμε τον τρόπο αυτό να το ενθαρρύνουμε μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στο ζήτημα του κατώτατου μισθού δήλωσε ότι «έχουμε προτείνει να αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών περνάει μέσα από ευχαριστημένους εργαζομένους. Η πρώτη επένδυση που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση είναι στους εργαζόμενους γιατί θα το επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων για να σημειώσει πως «η αλήθεια είναι ότι η αγορά εργασίας αλλάζει σήμερα». «Είναι μια πρόκληση και ευκαιρία. Να αντιληφθούμε ότι πολλές φορές ένας εργαζόμενος μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει δουλειά, να αποκτήσει νέες δεξιότητες. Πρόκληση προς την οποία πρέπει να ανταποκριθούμε. Στα ζητήματα κατάρτισης επιμένω πάρα πολύ», πρόσθεσε.

«Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», δεσμεύτηκε και επανέλαβε πως η Ν.Δ. θα χορηγήσει επίδομα ύψους 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, καθώς και θα σχεδιάσει ειδικά προγράμματα κατάρτισης για γυναίκες που θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από αρκετά χρόνια.

«Η Ν.Δ. είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων. Το κόμμα της εργασίας, βαθιά λαϊκό κόμμα που ήταν είναι και θα είναι κοντά πάντα στους εργαζόμενους», επισήμανε και τόνισε πως «είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού θα το κάνουμε πράξη».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ