2019-05-17 09:32:50
Φωτογραφία για Δεν τα βρήκαν Πολάκης κλινικάρχες για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Στον αέρα οι ασθενείς
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άκαρπη η συνάντηση Πολάκη με τους κλινικάρχες για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Νέα ταλαιπωρία με το ραδιοφάρμακο

Και επισήμως πλέον ξεκινά η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που θέλουν να κάνουν την εξέταση PET CT για να ορισθεί και η θεραπεία τους, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τους προέδρους και εκπροσώπους των πέντε μεγάλων Ομίλων Υγείας που πραγματοποιούν την εξέταση.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ραδιοφάρμακο που χρησιμοποιείται στην εξέταση. Ειδικότερα, το ραδιοφάρμακο πρέπει να αποπληρώνεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα δεν αποκομίζουν ποσοστό κέρδους από το ραδιοφάρμακο και το προμηθεύονται προκειμένου να διευκολύνουν τους ασθενείς να μην πηγαίνουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να το πάρουν.


Ωστόσο ο ΕΟΠΥΥ αντί να το εξοφλεί, ζητά και υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback) από τα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Kάτι που οδήγησε τον κλάδο στο να ζητά πλέον το ραδιοφάρμακο να το φέρνουν οι ασθενείς για να κάνουν το PET CT. Δείτε ΕΔΩ πως και γιατί κλείσθηκε το ραντεβού με τον Παύλο Πολάκη: «Πολάκης καλεί εκτάκτως τους κλινικάρχες για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Όλες οι πληροφορίες»

Τι ζήτησαν οι κλινικάρχες τι έδωσε ο Πολάκης

Οι δύο πλευρές πάντως έκατσαν χθες στο ίδιο τραπέζι χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να τα βρουν.

Οι εκπρόσωποι των πέντε Ομίλων ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη,παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκου, να διαγραφούν πλήρως τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν ως επιστροφή για το 2018, και αντίστοιχα να γίνει και για τη δαπάνη που θα προκύψει το 2019.

Ο Παύλος Πολάκης όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr επεσήμανε από την πλευρά του ότι θα αυξήσει τη δαπάνη κατά 3 εκατ. ευρώ για την εξέταση το 2019 ώστε οι κλινικάρχες να μη χρειασθεί να καταβάλουν υποχρεωτικές εκπτώσεις, ενώ σχετικά με το 2018 τόνισε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει το χαράτσι που προέκυψε.

Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι θα έχει συνάντηση σήμερα με την παρασκευάστρια εταιρεία του ραδιοφαρμάκου η οποία να σημειωθεί ότι είναι μονοπώλιο, προκειμένου να κάνει διαπραγμάτευση για την τιμή και να μειωθεί το κόστος.

Όμως οι κλινικάρχες δεν αποδέχτηκαν τις θέσεις του Παύλου Πολάκη με αποτέλεσμα επισήμως πια να ξεκινούν να ζητούν από τους ασθενείς που θέλουν να κάνουν την εξέταση PET CT, να φέρνουν μαζί τους το ραδιοφάρμακο που απαιτείται.

Κάτι που βέβαια θα οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους καρκινοπαθείς καθώς θα χρειασθεί και για έναν άλλο λόγο να περιμένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν το ραδιοφάρμακο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ