2019-05-19 14:15:03
Φωτογραφία για Βίκυ Βολονάκη: Από την Κάλυμνο… κόουτς στις ΗΠΑ (pics)
Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την Βίκυ Βολονάκη, που από την κορυφή της Ευρώπης και την κατάκτηση του Eurocup το 2010 με την μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού , πλέον ζει το… American Dream, όντας μέλος του τεχνικού τιμ του Marian University στην Ιντιανάπολις.

Αναλυτικά:

Η Κάλυμνος ένα από τα ομορφότερα νησιά των Δωδεκανήσων φημίζεται για τις ομορφιές της,τις παραλίες της, τα σφουγγάρια της όμως και στο αθλητικό κοματι καμαρώνει για την οικογένειά Βολανάκη...που την έκανε γνωστή στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Πρώτα ο Δημήτρης σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Διεθνής ,αριστερό μπακ στην ΑΕΚ και τώρα ένας πολύ καλός προπονητής στην Κρήτη.

Η ...κούκλα Φωτουλα που την ανακάλυψα πριν πολλά χρόνια όταν στον τελικό τού σχολικού πρωταθλήματος έβγαλε ματιά. Την έφερα στην ΑΚΑΗ όπου το ταλέντο της συνδέθηκε με πολλές επιτυχιες της,συμμετοχές στις εθνικές ομάδες και μια κατακτηση Παγκόσμιου σχολικού Πρωταθλήματος!!!


Τέλος ο Βενιαμίν της οικογένειας το αγριοκατσικο Η γλυκιά Βίκυ...που ήρθε κι αυτή στην ΑΚΑΗ έπειτα από τρία βράδυα σκληρών διαπραγματεύσεων με την ομάδα της στο νησί Ένα κορίτσι με απίστευτο επιθετικό ταλέντο και ψυχή...Αφού δεν θα ξεχάσω ότι μετά από τροχαίο δυστύχημα είχε χάσει το μισό της δάκτυλο!!! Εκείνη την βδομάδα είχαμε ένα δύσκολο ματς και πίεσε τον χειρουργό της να της επιτρέψει να παίξει!

Η Βίκυ συνέχισε την καριέρα της αποτελοντας ένα μεγάλο επιθετικό όπλο για όπου έπαιξε, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή της στην μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού που κατέκτησε το Eurocup το 2010!!!

Όμως το μικρόβιο του μπάσκετ ήταν έντονο στην μελαχρινή Καλυμνια...Και όταν της έγινε πρόταση να μεταβεί στις ΗΠΑ για να κάνει τα πρώτα της βήματα στην προπονητική άρπαξε την ευκαιρία και όπως αποδείχθηκε...έκανε πολύ καλά.

Ας την αφήσουμε λοιπόν να μας περιγράψει η ίδια αυτήν την νέα της σταδιοδρομία στους πάγκους.

«Το πανεπιστήμιο μου λέγεται Marian University. Βρίσκεται στην Ιντιαναπολις και θεωρείται απο τα καλύτερα ακαδημαϊκά με το κόστος να αγγίζει τα $42.000 το χρόνο.

Η πρόταση απο την Gearlds έγινε το 2013 αμεσως μετά την Σουηδία που ήμουν με τον Κεραμιδα. Ειμαι ήδη 6 Χρονια εκει. Τα τελευταία 4 Χρονια κερδίζουμε το πρωτάθλημα της περιφέρειας μας. Τη σεζόν του 2016 και του 17 κερδίσαμε και τους εθνικούς. Ειναι όπως τους τελικούς του NCAA αλλα εγω ειμαι μια κατηγορία κατω και λέγεται, NAIA. Σε 1-2 Χρονια το πανεπιστήμιο μου εχει σκοπό να ανεβεί στο NCAA στην Α1 για να καταλαβεις. Εγω ειμαι η associate head coach που σημαίνει οτι αν κάτι συμβεί στην προπονήτρια, αναλαμβάνω εγω. Ασχολούμαι ολη μέρα με ατομικές. Η δουλειά μου ειναι να κανω τις παιχτριες καλύτερες. Επισης ειμαι υπεύθυνη για τα ακαδημαϊκά τους γιατι αν δεν εχουν ενα καλο μέσο όρο, η ομοσπονδία δεν τους επιτρέπει να παίξουν μέχρι να βελτιώσουν την βαθμολογία τους.ολα τα πανεπιστήμια ειναι ετσι. Δουλειά 7 φορές την εβδομάδα χωρίς κανένα ρεπό μιας και παίζουμε 3 παιχνίδια την εβδομάδα περιπου. Όταν τελειώνουν οι αγώνες, ταξιδεύω στην Αμερική για να βρω παιχτριες. Μολις υπέγραψα συμβόλαιο για 3 Χρονια. Σκοπός μου ειναι να παω όσο πιο ψηλά μπορω. Προτάσεις εχουν υπάρξει αλλα θέλω να κανω αργά και σταθερά βήματα μιας και ακομη μαθαίνω. Εκει ειναι άλλος κόσμος..πολυ καλύτερος αθλητικά. Η Αμερική ειναι η Μάνα των σπορ!!!Νιώθω τυχερή και ευλογημένη και δεν θα τ άλλαζα με τίποτα!»

Ένα αστέρι των παγκων γεννιέται λοιπόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και εμείς να ευχηθούμε στην τόσο αγαπητή Βακινα...κατα κόσμον Βίκυ όλα να της πάνε κατ' ευχήν.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
13η σύνταξη ή επίδομα ?
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
13η σύνταξη ή επίδομα ?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ