2019-05-19 22:25:19
Φωτογραφία για Μάξιμος Χαρακόπουλος: Χρέος μας ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!
«Συμπληρώνεται φέτος ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ποντίων και όλων των Χριστιανών της Ανατολής, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ακόμη δεν έχει βρει τη δικαίωσή

του. Υποχρέωση όλων μας είναι όχι μόνον να διατηρήσουμε αλώβητη την ιστορική μνήμη αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, πρωτίστως, από τους απογόνους των δραστών». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Μικρασιατικής καταγωγής πολιτικός υπογράμμισε ότι «παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες της Τουρκίας, αλλά και άλλων παραγόντων ακόμη και στην Ελλάδα, να αμφισβητήσουν και να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια, αυτή δεν αλλάζει
. Η εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, όπως και των Ελλήνων της Ιωνίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων υπήρξε ένα φρικαλέο οργανωμένο σχέδιο, που είχε σκοπό τη δημιουργία ενός μονοθρησκευτικού και μονοεθνικού κράτους. Οι σφαγές και η εξολόθρευση των Χριστιανών της Ανατολής, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, συνιστούν, βάσει και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, Γενοκτονία. Στις δικές μας τις πλάτες εναπόκειται, ως εκ τούτου, να αναδείξουμε παγκοσμίως το ιστορικό αυτό γεγονός, τη μαύρη κηλίδα στην ιστορία της Τουρκίας, και μάλιστα με τρόπο ενιαίο για όλους τους Χριστιανούς της Ανατολής. Μέχρι του σημείου που και η ίδια η Άγκυρα, που όπως φαίνεται από την σημερινή επιθετική συμπεριφορά της δεν έχει διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν, να αναγνωρίσει την ιστορική αλήθεια.

Ταυτοχρόνως, όμως, οφείλουμε να διδάξουμε στις νέες γενιές την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Με πρώτο βήμα, την εκ νέου διδασκαλία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα σχολεία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις, φρόντισε να απαλείψει. Γιατί, μόνον ισχυροποιώντας τις ρίζες μας θα μπορέσουμε ως έθνος να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος». 
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ