2019-05-20 12:00:55
Φωτογραφία για Ιστορίες για γέλια και για κλάματα από τον προεκλογικό αγώνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
«Αν ψάχνεις για σταυρούς, πήγαινε στο νεκροταφείο έχει πολλούς». Αυτό είναι ίσως το πιο μακάβριο αστείο που έχει ακουστεί για τις εκλογές στην Ηλεία. Όμως κάποιοι το σκέφτηκαν όπως λέμε με το “μέσα μυαλό” και το έκαναν πράξη. Και αναζήτησαν ψηφοφόρους ανάμεσα στο κοινό των κηδειών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μητέρας υποψηφίου, που εμφανίστηκε μετά το πέρας τη κηδείας στον καφέ της παρηγοριάς για να μοιράσει φυλλάδια του γιου της, στο νεκροταφείο του Πύργου.

Μόνο που και η ίδια ήταν πολύ γνωστή και δεν άργησε να γίνει το σχετικό σούσουρο, αλλά έδειξε να πτοείται και να συνεχίζει το “σαφάρι” των ψήφων, ανάμεσα στους τεθλιμένους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος Βέβαια δεν ήταν η μόνη καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στην Ηλεία, η παρουσία κυρίως υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων “φορέθηκε” πολύ στο πλαίσιο της κοινωνικής παρουσίας. Βέβαια κάποιοι από αυτούς αναζήτησαν ακόμα και υποψηφίους για την παράταξή τους εν ώρα… κηδείας.


Οι τυχαίες συναντήσεις και τα τραπεζώματα

Τα τραπεζώματα είναι είναι το φόρτε των υποψηφίων σε κάθε περίπτωση και κάτι πολύ συνηθισμένο πριν τις εκλογές. Στον Πύργο, μάθαμε πως υπήρξε υποψήφιος που συγκέντρωσε φίλους του, που λόγω υποχρεώσεων, φιλικών και συγγενικών προσώπων υποστηρίζουν επικεφαλής ή υποψηφίους άλλων παρατάξεων για να φάνε μαζί και να ανταλλάξουν απόψεις περί των δημοτικών εκλογών. Δεν ξέρουμε αν τους έπεισε να τον ψηφίσουν λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που τους συνδέει αλλά το αποτέλεσμα θα το δούμε στην κάλπη.

Στις μικρές κοινωνίες υποτίθεται πως λίγο πολύ, οι υποψήφιοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι αν συναντηθούν πουθενά τυχαία, ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να αλληλοχαιρετηθούν και να προχωρήσουν παρακάτω για την αναζήτηση του σταυρού…

Όμως αυτό που συνέβη στον Πύργο δεν έχει προηγούμενο. Υποψήφια που μάλλον δεν γνώριζε τόσο καλά πρόσωπα και πράγματα, κατάφερε να δώσει την κάρτα της σε άλλον υποψήφιο… “Μισό λεπτό να σας δώσω και εγώ μια δική μου να γνωριστούμε καλύτερα” ήταν η απάντηση που έλαβε και συνοδεύτηκε από τη σχετική έκπληξη από μέρους της. Ο “γεμάτος αέρα αυτοπεποίθησης” έτερος υποψήφιος, όχι μόνο πήρε την κάρτα της ευγενικά, αλλά είπε πως αν γνωρίζει κάποιους που στηρίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη θα προτείνει να την ψηφίσουν.

Οι εκλογές πληρώνουν και λογαριασμούς…

Στην Αμαλιάδα, κάποιοι θα βγάλουν τις υποχρεώσεις των λογαριασμών του ρεύματος και του τηλεφώνου, μέσω εκλογών. Κι αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε υπήρξε “αβέρτος” υποψήφιος που για να βοηθήσει και να βοηθηθεί, πλήρωσε ουκ ολίγους λογαριασμούς και οι σταυροί θα πάρουν το δρόμο για την κάλπη και θα φέρουν το όνομά του…

Πηγή: ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ