2019-05-20 13:43:08
Φωτογραφία για Μαζική η συμμετοχή όλων των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων της χώρας στο τριήμερο λουκέτο χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις!
Δήμητρα Ευθυμιάδου 7 ώρες πριν

Πρωτοφανής είναι η συμμετοχή όλων των ιατρείων, των εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων της χώρας στο τριήμερο λουκέτο που έχει αποφασισθεί για 23, 24 και 25 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε και φθάνει και το 70% κούρεμα από υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές ( rebate – claw back).

Στο τριήμερο αυτό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία διαγνωστική εξέταση αφού μπαίνει λουκέτο σε όλες τις Μονάδες ανά τη χώρα. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που πρώτο αποκάλυψε το HealthReport.gr : «Λουκέτο σε όλα τα Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά εργαστήρια και Κέντρα 23, 24 και 25 Μαΐου! Ακυρώνονται όλα τα ραντεβού!»

Στο πλαίσιο της τριήμερης κινητοποίησης του κλάδου θα ακυρωθούν όλα τα ραντεβού που είχαν προγραμματισθεί για το διάστημα αυτό και θα μετατεθούν για την μεθεπόμενη εβδομάδα, με ότι αυτό σημαίνει για την ταλαιπωρία των ασθενών.


Γιατί συμμετέχουν όλοι

Πάντως είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως δεν υποχωρούν ακόμη και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν αφού υπήρχαν μεγάλες ιδιωτικές μονάδες που ενώ είχε αποφασισθεί κινητοποίηση, υποχωρούσαν την τελευταία στιγμή προκειμένου να μην απωλέσουν τα έσοδά τους. Κάτι που φυσικά έβλαπτε τους μικρούς επαγγελματίες.

Ωστόσο το πρωτοφανές χαράτσι του 70% φαίνεται πως δεν αφήνει περιθώρια ούτε και σε μεγάλες αλυσίδες να μην συμμετάσχουν στο τριήμερο λουκέτο. Να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς αποφάσισαν να κλείσουν οι Μονάδες για τρεις ημέρες και όχι να μη δέχονται για παράδειγμα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με τα παραπεμπτικά τους, καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο Οργανισμός θα μπορούσε ακόμη και να καταγγείλει τη σύμβαση μαζί τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ