2019-05-20 15:24:04
Φωτογραφία για Ιερώνυμος για γενοκτονία Ποντίων: «Καθήκον μας να προσευχόμαστε γι' αυτούς τους ανθρώπους»
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Έκανε λόγο για ανάγκη μνήμης, προσευχής και προσοχής στο μέλλον

Σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο.

«Είναι καθήκον μας να τους θυμόμαστε, να προσευχόμαστε γι' αυτούς και να προσέξουμε για το μέλλον μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την εκδήλωση που γίνεται για να θυμηθούμε την καταστροφή του Ελληνισμού και των συνανθρώπων μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Ηρώδειο και έφερε τον τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», ενώ τη διοργάνωσή της ανέλαβε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών. Εκεί παρευρέθησαν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πολιτικοί, ενώ τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.


Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίαζε η Πόπη Τσαπανίδου με αφηγητή τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, συμμετείχαν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ