2019-05-20 18:32:43
Φωτογραφία για «Eyes of Light-Εστιάζοντας στη ζωή»: Η φωτογραφία ως εργαλείο ενδυνάμωσης ατόμων με εμπειρία καρκίνου
Από τον Δεκέμβριο του 2018, το Eyes of Light -ένα κοινωνικο-πολιτιστικό έργο, πρωτοβουλία της Δήμητρας Ερμείδου- πραγματοποιεί συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις με εργαλείο τη φωτογραφία, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου.

H έκθεση «Eyes of Light: Εστιάζοντας στη ζωή» που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 24 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο, στους Παλαιούς Φούρνους της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί με τη μορφή εικαστικών εγκαταστάσεων, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βιωματικής-θεραπευτικής φωτογραφίας, που υλοποιούνται τους τελευταίους 4 μήνες στους συλλόγους υποστήριξης καρκινοπαθών Άλμα Ζωής και ΚΕΦΙ.

Επιπλέον, παρουσιάζεται η δράση «Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο. Η δράση έφερε κοντά ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και καταξιωμένους φωτογράφους και οδήγησε σε μια σειρά πορτραίτων που αντανακλούν δύναμη και μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.


Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Λουκάς Βασιλικός, Θάλεια Γαλανοπούλου, Χάρης Κακαρούχας, Αθηνά Καζολέα, Δημήτρης Κοιλαλούς, Μάρω Κουρή, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Γιώργος Μουτάφης, Σωκράτης Μπαλταγιάννης, Άγγελος Μπαράι, Ορέστης Σεφέρογλου, Όλγα Τζίμου, Παύλος Φυσάκης, Παντελής Ζερβός.

Το Eyes of Light υποστηρίζεται από το START - Create Cultural Change. Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικω?ν Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λα?τση και το Ίδρυμα Μποδοσα?κη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.eyesoflight.gr

Ώρες Λειτουργίας: Κυρ-Παρ 10.00-21.00
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ