2019-05-20 23:10:12
Φωτογραφία για Ευρωεκλογές 2019: Τα γερμανικά κόμματα πληρώνουν αδρά για να διαφημιστούν μέσω των social media
Γερά βάζουν το χέρι στην τσέπη τα κόμματα στη Γερμανία για να αλιεύσουν ψήφους μέσω

των social media - Οι αποδυναμωμένοι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι πιο γαλαντόμοι

Μία περιουσία έχουν δαπανήσει τα γερμανικά κόμματα για την προεκλογική τους εκστρατεία μέσω των social media.

Στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο μεγάλος χαμένος της ευρωκάλπης, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, SPD, το οποίο όμως βάζει γερά το χέρι για να αλιεύσει ψήφους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν δαπανήσει το μεγαλύτερο ποσό για τον προεκλογικό τους αγώνα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης: 168 χιλιάδες ευρώ.

Στις δημοσκοπήσεις , το κόμμα της Αντρέα Νάλες (SPD) καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 16% τρώγοντας τη... σκόνη των Πρασίνων.

Το κόμμα των Οικολόγων, που θεωρείται ότι θα είναι στη Γερμανία ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 19%. Έχει δαπανήσει ήδη το ποσό των 51 χιλιάδων ευρώ για να διαφημίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα στα social media.


Το κυβερνών κόμμα, οι Χριστιανοδημοκράτες, που έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 32%, έχουν δαπανήσει για την διαφήμισή τους στα social media το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) έχουν δαπανήσει το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ, το κόμμα της Αριστεράς 12 χιλιάδες ευρώ και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Στο μεταξύ, στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών επικρατεί αναβρασμός.

Αρκετοί βουλευτές σκοπεύουν να απαιτήσουν από την επικεφαλής του κόμματος, Αντρέα Νάλες, να απομακρυνθεί από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και να παραμείνει μόνον ως αρχηγός του κόμματος, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Από τις αρχές του χρόνου αρκετοί βουλευτές και στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Κάτω Σαξονίας συζητούν τι θα γίνει σε επίπεδο ηγεσίας σε περίπτωση νέας βαριάς ήττας. Μάλιστα, έχουν βρει και τον αντικαταστάτη της. Επικρατέστερος διάδοχος της Νάλες στην ηγεσία της Κ.Ο. είναι ο 60χρονος νυν αντιπρόεδρός της, Άχιμ Ποστ, που είναι και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών βουλευτών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ