2019-05-21 01:37:29
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΙΣ Χαλκιδικής για τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 18.05.2019

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟΥ 3

ΤΑΧ. ΚΩΔ. 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΤΗΛ.& FAX:2371024844

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνάντηση με τους Ιδιώτες Ιατρούς Βιοπαθολόγους-Μικροβιολόγους του Νομού Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, στη συνεδρίασή του της 16ης Μαΐου 2019, αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Την πλήρη στήριξη των κινητοποιήσεων των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων των Εργαστηριακών Ιατρών, αρχής γενομένης από το κλείσιμο των Ιδιωτικών Μικροβιολογικών Εργαστηρίων για 3 ημέρες, από Πέμπτη 23 μέχρι και Σάββατο 25 Μαΐου 2019.

Β) Την άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, εκπροσωπώντας τους συνάδελφους Μικροβιολόγους, με σκοπό την διεκδίκηση των χρημάτων που δεσμεύτηκαν την τελευταία πενταετία μέσω των καταχρηστικών μέτρων του claw back και rebate.


Γ) Τη συλλογή εξουσιοδοτήσεων των Εργαστηριακών Ιατρών προς τον Ιατρικό Σύλλογο, ούτως ώστε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου να καταγγείλει ως καταχρηστική τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλέον των παραπάνω, για σοβαρούς λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και τήρησης της ιατρικής δεοντολογίας, αποφασίστηκε εφεξής η υποχρεωτική έκδοση, από τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, γραπτής ιατρικής γνωμοδότησης, που θα συνοδεύει τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία εκδίδουν για όλους τους εξεταζόμενους ασθενείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΑΛΑΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ