2019-05-21 01:49:37
Φωτογραφία για Η Ford καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο
Η απόφαση της αυτοβιομηχανίας Ford έχει επιπτώσεις στο 10% του εργατικού της

δυναμικού – Η κατάργηση θέσεων θα γίνουν με εθελούσιες αποχωρήσεις και απολύσεις

Στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο θα προχωρήσει η αμερικανική αυτοβιομηχανία Ford, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Οι 7.000 θέσεις αντιστοιχούν στο 10% του εργατικού δυναμικού της. Στόχος της εταιρείας είναι να εξοικονομήσει πόρους και να προσαρμοστεί στη μείωση πωλήσεων των οικογενειακών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί πού θα γίνουν οι περικοπές και τις ειδικότητες που θα πλήξουν, εκπρόσωπος της Ford ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με την κατάργηση αυτών των θέσεων θα εξοικονομηθούν ετησίως περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια και διευκρίνισε ότι οι περικοπές θα προέλθουν από εθελούσιες αποχωρήσεις και απολύσεις.


Εντός της εβδομάδας η πρώτη διαδικασία των αποχωρήσεων

Στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) αναμένεται να καταργηθούν 800 θέσεις, εκ των οποίων οι πρώτες 500 θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Στον αριθμό αυτόν προστίθεται και οι 1.500 υπάλληλοι που αποχώρησαν οικειοθελώς από τον όμιλο τους τελευταίους μήνες.

Τα μέτρα αφορούν επίσης την Κίνα, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. «Προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για καθεμιά από αυτές τις περιοχές (...) επειδή η αναδιάρθρωση είναι σε εξέλιξη αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η απόφαση είναι μεν δύσκολη για τους εργαζόμενους αλλά αναγκαία για την εταιρεία, προκειμένου να επανέλθει στον δρόμο της επιτυχίας.

Πέρσι το φθινόπωρο ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Ford Τζιμ Χάκετ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση για την εξοικονόμηση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ξαναβρεθεί στην κορυφή, σε μια εποχή που ο τομέας στρέφεται προς την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι δύο αυτές τεχνολογίες είναι πολύ ακριβές και απαιτούν την κατασκευή νέων εργοστασίων ή τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.

Η Ford βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την παραγωγή δημοφιλών μοντέλων της, όπως τα Fiesta, Focus και Mondeo. Συνεργάζεται επίσης με τη γερμανική Volkswagen για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ