2019-05-21 21:01:19
Φωτογραφία για Με το Blue Moon είναι έτοιμος να αρχίσει τα ταξίδια στο Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος!
Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο φεγγάρι, αυτή τη φορά για να μείνουμε»!

Αν και η μάχη για την κατάκτηση του Διαστήματος βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις ερίζουν ήδη για τους κανόνες που θα διέπουν την παρουσία τους εκτός Γης, την ίδια στιγμή, όμως, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας υπογράφουν συμφωνίες συνεργασίας με κράτη, αλλά και τη NASA, προκειμένου να καλύψουν μέρος του κόστους και βέβαια να έχουν ένα μερίδιο της «πίτας» από τα διαφαινόμενα κέρδη. Από το... πάρτι στο Διάστημα δεν θα μπορούσε να λείψει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής της Amazon παρουσίασε το διαστημικό όχημα Blue Moon με το οποίο οι άνθρωποι, αλλά και φορτία, θα μπορούν να ταξιδεύουν στο φεγγάρι, ακόμη και για λόγους αναψυχής.

Το Μάρτιο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε καλέσει τη NASA να κατασκευάσει μια διαστημική πλατφόρμα που θα έμπαινε σε σεληνιακή τροχιά για να μεταφέρει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον νότιο πόλο του φεγγαριού μέχρι το 2024 με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο, αλλά οπωσδήποτε τέσσερα χρόνια νωρίτερα από ό,τι αρχικώς είχε προγραμματιστεί
. «Μου αρέσει αυτό», είπε ο Μπέζος για το χρονοδιάγραμμα του Αμερικανού αντιπροέδρου, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίτευξη αυτού του χρονοδιαγράμματος, αλλά μόνο επειδή ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο φεγγάρι, αυτή τη φορά για να μείνουμε».

Κατά τη διάρκεια της ολονύκτιας παρουσίασής του στο συνεδριακό κέντρο της Ουάσιγκτον, ο Μπέζος αποκάλυψε τη μακέτα σχεδίασης του διαστημικού σκάφους. «Αυτό είναι ένα απίστευτο όχημα και προορίζεται για το φεγγάρι», τόνισε. Ο μίστερ Amazon αποκάλυψε επίσης μια νέα μηχανή για την εκτόξευση πυραύλων που ονομάζεται BE-7, η οποία μπορεί να εκτοξευθεί με δύναμη 10.000 κιλών (4.535 κιλά).

Η ιδιωτική Blue Origin, με έδρα το Kent της Ουάσινγκτον, αναπτύσσει τον πύραυλο New Shepard για ταξίδια μικρής διαρκείας στον τουρισμό και έναν πύραυλο εκτόξευσης βαρέως τύπου που ονομάζεται New Glenn για συμβάσεις εκτόξευσης δορυφόρων. Στοχεύει να παραδώσει το νέο πυραύλο Glenn μέχρι το 2021, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη μεταφορά ανθρώπων στο Φεγγάρι.

Η NASA έχει ήδη εντοπίσει τις θέσεις που θα υλοποιήσει το σχεδιασμό της στο νότιο πόλο της Σελήνης, μια περιοχή που πιστεύεται ότι διατηρεί αρκετό ανακτήσιμο παγωμένο νερό για χρήση στη σύνθεση πρόσθετων καυσίμων πυραύλων, καθώς και για πόσιμο νερό!

Ο Μπέζος έχει μιλήσει για το ευρύτερο όραμά του για ένα μέλλον στο οποίο εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται στο Διάστημα. Η ανακοίνωσή του ήρθε περίπου δύο μήνες πριν από την 50ή επέτειο από την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι και ξεκίνησε την παρουσίασή του με βίντεο αυτού του γεγονότος.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μίλησε για τη σημασία του μελλοντικού ανθρώπινου αποικισμού στο Φεγγάρι και σε άλλους πλανήτες και ανέφερε δύο σημαντικά ζητήματα που θα λυθούν: τη μείωση του κόστους εκτόξευσης και τη χρήση πόρων που βρίσκονται στο διάστημα.

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που γνωρίζουμε σήμερα για το φεγγάρι, είναι ότι υπάρχει νερό εκεί», ανέφερε ο Μπέζος. «Έχει τη μορφή πάγου. Είναι στους μόνιμα σκιασμένους κρατήρες στους πόλους του φεγγαριού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το όραμά του μοιράζονται και άλλες επιχειρήσεις ιδιωτικού χώρου που υποστηρίζονται από δισεκατομμυριούχους όπως η SpaceX του Elon Musk και οι αερομεταφορείς όπως η United Launch Alliance, μια συνεργασία μεταξύ της Boeing Co και της Lockheed Martin.

Ενώ ο Μπέζος είναι ο βασικός παίκτης στην εξερεύνηση του διαστήματος και κερδίζει δουλειές από την αμερικανική κυβέρνηση, έχει αποτελέσει στόχο επαναλαμβανόμενης κριτικής από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος τον έχει αναφέρει ως Jeff «Bozo». Ο Bezos κατέχει επίσης την Washington Post , το οποίο ο Τραμπ έχει στοχεύσει συχνά στις αναφορές του για fake news.

Πηγή: protothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ