2019-05-21 22:49:42
Φωτογραφία για Πορτογαλία: Δεκαεπτά «Άγγελους της Κόλασης» συνέλαβε η αστυνομία
Περίπου 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής

υπηρεσίας, πήραν μέρος στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη την Πορτογαλία

Η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 17 μέλη της λέσχης μοτοσυκλετιστών «Άγγελοι της Κόλασης», τα οποία είναι ύποπτα για δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος, ανέφεραν οι αρχές.

Περίπου 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, πήραν μέρος στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη την Πορτογαλία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δικαστική Αστυνομία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός SIC μετέδωσε πως ερευνήθηκαν κατοικίες στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, στα βόρεια της χώρας και στην Αλγκάρβε στα νότια, όπου χιλιάδες μοτοσυκλετιστές συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για μια παγκόσμια εκδήλωση με θέμα τη μοτοσυκλέτα.


Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι 17 άντρες, ηλικίας μεταξύ 29 και 52 ετών, ανήκουν στους «Άγγελους της Κόλασης» και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο, αύριο, Τετάρτη, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, αδίκημα που στην Πορτογαλία τιμωρείται με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Μια έρευνα της Αστυνομίας επικεντρώθηκε σε ένα συμβάν του Μαρτίου του 2018 στο οποίο «Άγγελοι της Κόλασης» φέρεται να επιτέθηκαν σε αντίπαλη συμμορία μοτοσυκλετιστών και νέο-Ναζί συνεργατών τους, σε έναν πόλεμο για τον έλεγχο περιοχών για παράνομη εμπορία όπλων και ναρκωτικών.

Δεκάδες «Άγγελοι της Κόλασης» συνελήφθηκαν τέσσερις μήνες μετά και περιγράφηκαν από την πορτογαλική αστυνομία ως «εξαιρετικά επικίνδυνοι» με βεβαρυμένα ποινικά μητρώα και συμμετοχή στο βίαιο οργανωμένο έγκλημα.

Η μοτοσυκλετιστική λέσχη «Άγγελοι της Κόλασης» ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1948 και έχει παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανόμενης και της Πορτογαλίας από το 2002.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ