2019-05-22 08:47:56
Φωτογραφία για Το Android 10 στο επίκεντρο του Google I/O 2019
Η εταιρία επιβεβαίωσε ορισμένα στοιχεία από την επόμενη έκδοση του Android που θα φέρει τον αριθμό 10.

Η Google έδωσε στους developers μια ακόμα beta της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος και μαζί γίνονται γνωστά και αρκετά χαρακτηριστικά του. Το σημαντικότερο που τόνισε η εταιρία εξ αρχής είναι η εγγενής υποστήριξη για αναδιπλούμενες συσκευές με ένα ευέλικτο framework το οποίο επιτρέπει τις εφαρμογές να τρέχουν η μια δίπλα στην άλλη βελτιώνοντας έτσι το multitasking. Η εγγενής υποστήριξη αυτού του τύπου συσκευών ίσως αποτρέψει μάλιστα την παραμετροποίηση του τρόπου λειτουργίας από τους OEMs.

Το σκοτεινό θέμα (aka dark mode) δίνει βροντερό παρόν και βρίσκεται σε αρκετά μέρη του λειτουργικού συστήματος της Google και πλέον θα ενεργοποιείται από τα quick settings με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης σε OLED οθόνες, όπως αυτές των νέων Pixel. Επιπλέον αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα αφορούν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, εκεί όπου ο γονέας θα μπορεί να βάλει κάποια χρονικά όρια σε συγκεκριμένες εφαρμογές για να αποτρέψει το παιδί από την υπερβολική έκθεση σε αυτές
. Όσον αφορά την ασφάλεια η Google θέλει να αυξήσει τη συχνότητα των security updates της χωρίζοντάς τες ανάλογα με το τι έρχονται να διορθώσουν. Κάποιες θα ξεχωρίζουν από το tag του compatibility ενώ άλλες θα προορίζονται για την ασφάλεια από διάφορες απειλές κατά του mobile λειτουργικού συστήματος.

Η beta 3 του Android Q έχει ήδη δοθεί σε 21 συνολικά συσκευές μεταξύ των οποίων και τα Pixel.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ