2019-05-22 17:57:01
Φωτογραφία για Μπλόκο των φυσικοθεραπευτών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ! Πότε βάζουν λουκέτο
HR 

Κατεβάζουν ρολά τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας την Πέμπτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 24 Μαΐου λόγω τόσο των συσσωρευμένων χρεών του οργανισμού προς τους παρόχους, αλλά και λόγω της μειωμένης αποζημίωσης των συνεδριών ανά ασθενή.

Πράγμα που σημαίνει, ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα πρέπει να υποβληθούν σε φυσικοθεραπείες θα τις πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ) Πέτρο Λυμπερίδη η αδιανόητη επιβολή αυτόματων επιστροφών (claw back και rebate) για υπηρεσίες όπως οι φυσικοθεραπείες, που επιβλήθηκε το 2013 υπό το καθεστώς της “τρομοκρατίας” για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αυτό αποτελεί παραβίαση κάθε έννοιας Ευρωπαϊκού δικαίου.

Να σημειωθεί εδώ ότι από το 2013 μέχρι και το α΄ εξάμηνο του 2018, 125.000.000 ευρώ δεν καταβλήθηκαν ΠΟΤΕ στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές.


Από την άλλη η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική.Η πραγματική αμοιβή που θα μπει στην τσέπη του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο, ο φυσικοθεραπευτής εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και αύξηση της μετανάστευσης αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ