2019-05-22 18:56:56
Φωτογραφία για Fuchsia OS: Ο επικεφαλής των Android και Chrome μιλά για το νέο λειτουργικό σύστημα!
Εδώ και μερικά χρόνια, πλέον, ακούμε και βλέπουμε ανά διαστήματα διάφορα στοιχεία σχετικά με το Fuchsia OS, αλλά μέχρι σήμερα η Google αποφεύγει να μιλήσει για το τρίτο λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσεται από την ομάδα της. Οι φήμες λένε ότι το Fuchsia OS θα είναι αυτό που θα ολοκληρώσει την ενοποίηση των Chrome OS και Android OS, αλλά τελικά ίσως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Με αφορμή το συνέδριο Google I/O 2019, είναι ίσως η πρώτη φορά που έχουμε επίσημη επιβεβαίωση από στέλεχος της Google για την ύπαρξη του Fuchsia OS. Μάλιστα, αυτή η επιβεβαίωση προέρχεται από τον επικεφαλής των Android OS και Chrome OS, κ. Hiroshi Lockheimer, επομένως, αποκτά μια αρκετά μεγαλύτερη βαρύτητα. 

 Ο Lockheimer χαρακτήρισε το Fuchsia OS ως ένα πείραμα για να περάσουν στην επόμενη γενιά των λειτουργικών συστημάτων, καθώς βασίζεται σε έναν εντελώς καινούργιο kernel που έχει δημιουργήσει η ίδια η Google (ονομάζεται Zircon) και όχι σε Linux. Επιπλέον, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το Fuchsia OS σε οποιαδήποτε μορφή συσκευής. Με άλλα λόγια, η Google θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της από τα Android OS και Chrome OS για να προσφέρει κάτι εντελώς καινούργιο για τη νέα εποχή. 


Ο Lockheimer τόνισε, επίσης, ότι πειραματίζονται με διαφορετικού τύπου συσκευές, πέραν από ό,τι έχουμε δει για το Android OS, χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Άφησε να εννοηθεί, πάντως, ότι το Internet of Things είναι ένας από αυτούς τους τομείς και εμείς θα προσθέσουμε τις αναδιπλούμενες συσκευές. Κλείνοντας, ο Lockheimer ανέφερε ότι "υπάρχει αρκετός χώρος για διάφορα λειτουργικά συστήματα με διαφορετικές δυνατότητες και εξειδικεύσεις", γεγονός που αφήνει χώρο για ένα τρίτο πόλο δίπλα στα Android OS και Chrome OS, αντί για το ένα λειτουργικό σύστημα που θα ενώσει τα πάντα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ