2019-05-23 09:04:13
Φωτογραφία για O υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη για τις εκλογές της Κυριακής
Συνέντευξη με τον Κίμωνα Λογοθέτη- Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής (Κεντρικού Τομέα) με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη “Νέα Αρχή” για την Αττική από τη

 Δημοσιογράφο Βασιλική Δρακοπούλου.

Ποιο είναι το κίνητρο που σας οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα σαν εκπαιδευτής Οδήγησης και Κυκλοφοριακής αγωγής, κατάλαβα το συναίσθημα του να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.  Πόσο όμορφο είναι να είσαι κοντά στον κόσμο και ειδικά όταν έχεις μεγαλώσει σε μία λαϊκή συνοικία όπως είναι τα Πετράλωνα και έρχεσαι σε επαφή με αυθεντικούς ανθρώπους που αποτελούν το ενεργό κομμάτι του κοινωνικού ιστού. Αισθάνομαι λοιπόν έντονα την ανάγκη να προσφέρω στους συμπολίτες μου.  Μέσα απο την ειδίκευση μου στίς μεταφορές μπορώ να πω ότι η περιφέρεια Αττικής παίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών και χρειάζεται ανθρώπους που έχουν Οραμα ,Εξειδίκευση και Διάθεση να προσφέρουν σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο αλλά παράλληλα σημαντικό τομέα .


Όραμα μου είναι μέσω της παιδείας, της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, τη δημιουργία υποδομών και την διαβίου μάθησης και ενημέρωση όλων των πολιτών για τα θέματα της κινητικότητας να δημιουργήσουμε μια Αττική Πρότυπο Κινητικότητας όπου θα έχει άμεση εξέλιξη στη ποιότητα της ζωής των κατοίκων της από την επόμενη κιόλας μέρα.

Γιατί με το Συνδυασμό “ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττικη”;

Η νέα αρχή για την Αττική είναι ο συνδυασμός του Γιώργου Πατούλη που έχει στρατηγικό σχέδιο και όραμα. Μαζί με το Γιώργο Πατούλη και τους συνυποψηφίους μου περιφερειακούς συμβούλους το τελευταίο εξάμηνο, έχουμε περπατήσει κάθε γωνιά της Αττικής, έχουμε μιλήσει με τους συμπολίτες μας, έχουμε δει και έχουμε βιώσει μαζί τους τα προβλήματα της Αττικής, ενώ παράλληλα  με τις προτάσεις των ίδιων των πολιτών και την αυτόδιοικητική εμπειρία του Γιώργου Πατούλη και των επιστημονικών συνεργατών της παράταξης, έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Έχουμε την ικανότητα και τον Τρόπο να το εφαρμόσουμε.

Αυτή είναι η πιο ουσιαστική διαφορά μας με τους αντιπάλους, ότι δεν πρόκεται να κρυφτούμε πίσω από τις αρμοδιότητες και να παραμείνουμε αδρανείς. Αντιθέτως ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος οποίος όχι μόνο θα ανταποκριθεί, αλλά όλοι οι πολίτες της Αττικής θα καταλάβουν τον ενεργό ρόλο του περιφερειάρχη.

Είναι ικανός να πιέσει, να συγκρουστεί και αν θέλετε να διεκδικήσει ότι είναι αναγκαίο για το κοινό συμφέρον των πολιτών της Αττικής.

Γνωρίζοντας τον καλύτερα όλους αυτούς τους μήνες της κοινής μας προσπάθειας, αυτό που με έχει εμπνεύσει και θα με κάνει να παλέψω με την ψυχή μου, είναι ότι είναι ένας άνθρωπος με συναίσθημα για την πατρίδα του και για το συμπολίτη του. . 

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ο τόπος μας για να πάει μπροστά και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο «διχάσμος» της κοινωνίας τα τελευταία χρονια ;

Ενότητα και μόνο ενότητα στην πράξη. Η πόλωση και η έντονη πολιτική αντιπαράθεση από τους πολιτικούς, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα και οδηγεί τους συμπολίτες μας στο διχασμό.

Χρειάζεται άμεσα να σταματήσουμε όλοι να κουνάμε το δάχτυλο, να ασκούμε έντονη κριτική και να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην συνεργασία. Πρέπει να διατηρήσουμε και να τονίσουμε τις θετικές ενέργειες των πολιτικών μας αντιπάλων και να προσπαθήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερο συναινετικό κλίμα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Είναι αναγκαίο να αφήσουμε πίσω την κριτική και το μηδενισμό και να προχωρήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε έργα για την Αττική, την Ελλάδα μας και αυτό χρειάζεται δουλειά και τη συνεργασία όλων, πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων και εκπαιδευτικών. 

Τι λείπει από την Αττικη σήμερα;

 Ο πολίτης της Αττικής δεν αισθάνεται ασφαλής. Αυτό είναι και η πρώτη προτεραιότητα στην “Νέα Αρχή” για την Αττική. Χρειάζεται σωστό έργο και συντονισμό από την επόμενη κιόλας μέρα και συνεργασία της κυβέρνησης με την περιφέρεια Αττικής ώστε να προκύψει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και αστυνόμευσης.

Πρέπει οι πολίτες να κινούνται και να κοιμούνται χωρίς το αίσθημα του φόβου.

 Για να ξεκινήσει η ανάπτυξη της Αττικής χρειάζεται να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της Αθήνας και να έχουμε μία καθαρή και ασφαλή πόλη.

Ο Σωκράτης ο οποίος τότε έλεγε το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε καθαρόν τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από την είσοδο του σπιτιού μας, σήμερα δε νομίζω ότι θα αισθανότανε όμορφα για την εικόνα του κέντρου της Αθήνας.

 Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη στην οικονομία, στην παιδεία, στον τουρισμό χωρίς αίσθημα ασφάλειας.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και στο πλαίσιο της ηθικής μας ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που συνομιλήσαμε και νιώσαμε το αίσθημα ανασφάλειας τους, ξεκινάμε σκληρή δουλειά για να επανέλθει η κανονικότητα και η ασφάλεια στη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Τι μετρά θα πάρετε ώστε να μην παρουσιαστουν στο μέλλον φαινόμενα τύπου Μάτι και Μάνδρα;

Όταν μιλάμε για ασφάλεια του πολίτη δεν μιλάμε μόνο για τη μείωση της εγκληματικότητας αλλά και για οποιοδήποτε αιτία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του όπως φωτιά, πλημμύρα, σεισμός, φυσικές καταστροφές όπως επίσης και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του μετακίνηση, δηλαδή την οδική ασφάλεια.

 Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων στο πρόγραμμα μας με εκπαίδευση, ενημέρωση, ασκήσεις ετοιμότητας, αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βιώσουμε τέτοιες άσχημες καταστάσεις ξανά. Αναφέρω συχνά τη φράση κινούμαστε με ασφάλεια σε δρόμους που ενώνουν και εννοώ όλα τα παραπάνω ότι πρέπει ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά ,συνεργασία μα πάνω απ’ όλα ενότητα στην πράξη.

Πείτε μου κε Λογοθέτη μερικούς λόγους για να σας εμπιστευτούν οι πολίτες της Αττικης ; 

Είμαι εκπαιδευτής οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής.

Αυτό είναι το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω από μικρός λόγω της υπερβολικής μου αγάπης για το αυτοκίνητο και την οδήγηση.

Πριν από 15 χρόνια άνοιξα την δική μου μικρή επιχείρηση σχολής οδηγών και το κέντρο θεωρητικής εκπαίδευσης στο Θησείο.

 Αυτό που έμαθα από την ίδια την κοινωνία είναι ότι για να διατηρήσεις μια μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας, αυτό που χρειάζεται είναι να δημιουργήσεις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται δηλαδή τους πελάτες. 

Έμαθα να είμαι συνεπής στο λόγο μου και να προσφέρω όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες. Έμαθα να νιώθω περήφανος όταν βλέπω την επιχείρηση μου να αναπτύσσεται.

Έμαθατο πόσο σημαντικό είναι να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία και να είσαι κοντά στον επαγγελματία οδηγό . Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω στην πολιτική δλδ. να δημιουργήσω αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης πολίτη και πολιτικού. 

Το τελευταίο διάστημα μέσα από την συνδικαλιστική μου δράση σαν γενικός γραμματέας της ένωσης εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, βίωσα έντονα το τι σημαίνει να χάνεται η σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με τον εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας.

Στόχος μου είναι η γενιά των πολιτικών του αύριο να μπορεί να κάνει πράξη όλα όσα έχει δεσμευτεί.

Στις 26 Μαίου η ψήφος σας τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής δε θα πάει χαμένη.

                                                             

                                                       Βασιλική Δρακοπούλου

                                  
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ