2019-05-23 09:23:38
Φωτογραφία για O βανδαλισμός της Βουλής φέρνει αυστηροποίηση της Δικαιοσύνης απέναντι στον Ρουβίκωνα
Η δίωξη για κακούργημα στην περίπτωση του βανδαλισμού της Βουλής είναι το πρώτο βήμα της Δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης της δίωξης των «παρεμβάσεων» του

Ρουβίκωνα. Χρειάστηκε δηλαδή να βανδαλιστεί ο χώρος που συμβολίζει τη δημοκρατία για να βρεθεί εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη για κακούργημα στον 36χρονο που φέρεται να συμμετείχε στην καταδρομική του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αδίκημα επιφέρει απειλή κάθειρξης έως 10 χρόνια και περιγράφεται ως «φθορά ιστορικού μνημείου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης εγκληματικής δράσης και από πολλούς ενωμένους για την τέλεσή τους».  Διώκεται επισης για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ο 36χρονος που πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του αντιμετωπίζει ακόμα και το (μακρινό) ενδεχόμενο  της προσωρινής κράτησης.

«Μηδενική ανοχή»

Για να φτάσει βέβαια η εισαγγελία στο δόγμα «μηδενικής ανοχής» προηγήθηκαν πεσίματα και φθορές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, παρεμβάσεις ακόμα και στη Βουλή, ενώ παραμένουν καταγεγραμμένα τα επιθετικά «πεσίματα» σε συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς και γιατρούς που είχαν καταγγελθεί για φακελάκι.

Προφανώς όμως ο βανδαλισμός της Βουλής, και μάλιστα 5 μέρες  πριν τις εκλογές προφανώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ελήφθη πλέον απόφαση να υπάρξει αναβάθμιση του (ποινικού) τρόπου που αντιμετωπίζονται αυτού του τύπου οι «παρεμβάσεις».

Στα συμβολαιογραφεία

Παραδείγματος χάριν οι περιπτώσεις των καταδρομικών σε συμβολαιογραφεία, σύμφωνα με 

πληροφορίες, θα αντιμετωπίζονται πλέον ως απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης . Όπως περιγράφει το αδίκημα το 385ΠΚ περίπτωση «β» «αν ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε βία ή απειλή βλάβης της επιχείρησης, του επαγγέλματος, του λειτουργήματός του, ή άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος ή άλλος ή προσφέρθηκε να παρέχει ή παρέχει προστασία για την αποτροπή πρόκλησης τέτοιας βλάβης από τρίτον τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και δεν επιτρέπεται μετατροπή ή η αναστολή της ποινής.

Αν τις παραπάνω πράξεις τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια ή κατ’ επάγγελμα, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

πηγή: dikastiko.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ