2019-05-23 12:33:39
Φωτογραφία για Σχεδόν έτοιμο το πρώτο δραστικό γονιδιακό εμβόλιο που θα μας προστατεύει από την καρδιακή προσβολή!
Το πρώτο δραστικό γονιδιακό εμβόλιο που βοηθά άμεσα στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν έτοιμο.

Μάλιστα, η ανοσοποίηση επιτυγχάνεται με μόνο μία ένεση στο μπράτσο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν γενετιστές και καρδιολόγοι από τις ΗΠΑ, το πρώτο δραστικό γονιδιακό εμβόλιο που βοηθά άμεσα στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν έτοιμο.

Η ανοσοποίηση θα γίνεται με μόνο μία ένεση στο μπράτσο και θα αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρώτη αιτία θανάτου, δηλαδή το καρδιαγγειακά επεισόδια. Οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ είναι αισιόδοξοι ότι «σε τρία χρόνια θα έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες λόγω γονιδίων να εκδηλώσουν έμφραγμα από 30 έως 40 ετών» όπως αναφέρει ο Guardian.

Στην ηλικία αυτή τα ποσοστά θανάτου, όταν πάθει κάποιος έμφραγμα, είναι πολύ υψηλότερα, από όταν είναι άνω των 55 ετών. Είναι αυτό που λένε «σε επικίνδυνη ηλικία για έμφραγμα».


«Και μπορεί η αρχή να γίνει με αυτήν την ομάδα ασθενών, που σύμφωνα με τα γονίδιά τους έχουν προδιάθεση για έμφραγμα, όμως στόχος μας είναι να το κάνουν όλοι όσοι είναι επιρρεπείς σε καρδιακή προσβολή» ανέφερε ο Σεκάρ Καθιρεσάν, καρδιολόγος και γενετιστής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Νούμερο 1 «δολοφόνος»

Οι καρδιολογικές παθήσεις είναι ο νούμερο 1 «δολοφόνος» στον κόσμο, καθώς, όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, «αφαιρούν» τη ζωή από 18 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Οι περισσότεροι από αυτούς (85%) καταλήγουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το εμβόλιο θα γίνεται μόνο με μία ένεση στο μπράτσο και θα προστατεύει για πάντα από τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτό θα αλλάξει την Ιστορία στην αντιμετώπιση των παθήσεων, θα σώσει εκατομμύρια ζωές στον κόσμο, θα μεταβάλλει τα ποσοστά επιδημιολογίας στις αιτίες θανάτου και φυσικά θα μειώσει το κόστος των κρατικών Προϋπολογισμών στην Υγεία.

Πηγή: healthpharma.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το παραβάν
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το παραβάν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ