2019-05-23 12:45:44
Φωτογραφία για Παιδική ψυχαγωγία: Ποια είναι τελικά η καλύτερη εμπειρία θέασης για τα παιδιά;
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε γονιός στις μέρες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και προσεκτικός σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο που τα παιδιά του καταναλώνουν μέσα από τις «έξυπνες» συσκευές που έχουν στη διάθεσή τους και φυσικά, την τηλεόραση.

Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές και δυστυχώς, δεν είναι όλες κατάλληλες για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται. Πώς μπορεί, λοιπόν, μία μητέρα και ένας πατέρας εν έτει 2019 να αισθάνονται σίγουροι για τις σειρές που τα παιδιά τους παρακολουθούν και κυρίως, πώς μπορούν να γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο περιεχόμενο για εκείνα;

Στην προσπάθειά μου να ανακαλύψω τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς επιλογές θέασης για τα παιδιά μου, επιχείρησα να ανοίξω το κεφάλαιο «παιδική ψυχαγωγία» και να απαντήσω στα δύο παραπάνω ερωτήματα. Από τις πλέον δημοφιλείς παιδικές σειρές των τελευταίων ετών στις πιο σύγχρονες υπηρεσίες παιδικού περιεχομένου και επιλογές παρακολούθησης: Η λίστα που ακολουθεί μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στην προσπάθειά σας να ανακαλύψετε την κατάλληλη λύση για τη δική σας οικογένεια.


Οι σωστοί ήρωες και η κατάλληλη υπηρεσία

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών και τα μηνύματα τα οποία στέλνουν, αποτελούν βασική παράμετρο για τις σειρές που θα επιτρέψουμε στα μικρά μας να παρακολουθήσουν. Προκειμένου να πάρουμε τη σωστή απόφαση, καλό είναι να κάνουμε μία έρευνα για να ανακαλύψουμε τις πλέον δημοφιλείς παιδικές σειρές και να ενημερωθούμε πλήρως για το περιεχόμενό τους. Μία αξιόπιστη υπηρεσία παιδικού, τηλεοπτικού περιεχομένου με περισσότερες από 400 ώρες παιδικής ψυχαγωγίας για παιδιά από 0 έως 12 ετών -όπως για παράδειγμα η υπηρεσία Nick+ του Vodafone TV- μπορεί να μας εγγυηθεί πως τα παιδιά θα παρακολουθούν σειρές μεταγλωττισμένες στα ελληνικά με τη «υπογραφή» του Nickelodeon -του καναλιού που εκατομμύρια γονείς στον κόσμο εμπιστεύονται. Από τον «Μπομπ Σφουγγαράκη» στο «Paw Patrol» και από τη σειρά «Rabbids: Invasion, Back at the Barnyard» στα «Ο Μπλέιζ και οι φίλοι του», «Η Ντόρα και οι Φίλοι της», «Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης», «School of Rock», «Loud House», «Σίμερ και Σάιν» αλλά και νέες σειρές για παιδιά, όπως το «Butterbean's Café» και το «Top Wing». Οι ήρωες και οι επιλογές του Nick+ καλύπτουν σίγουρα αυτή την ανάγκη.

Η επιλογή On Demand και τα σύγχρονα box sets

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που πλέον λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου αφορά στο πότε και το πώς μπορούν τα παιδιά μου να παρακολουθούν το περιεχόμενο που θέλουν. Σε αυτή την περίπτωση η υπηρεσία On Demand αποτελεί το ζητούμενο για εμένα και σίγουρα συνιστά μία από τις πιο σύγχρονες λύσεις στην παιδική ψυχαγωγία. Και αυτό διότι μου επιτρέπει να αποφασίζω -μαζί με τα παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις- πότε θα παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες. Χάρη στην επιλογή του On Demand, τα παιδιά μπορούν να δουν τις σειρές τους τη στιγμή που θέλουν, όσες φορές θέλουν και μάλιστα, από όποια συσκευή θέλουν -ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Και το σημαντικό είναι πως υπάρχει μία τεράστια ποικιλία αφού στο Vodafone TV μπορείτε να βρείτε και ολόκληρους κύκλους -Βox Sets- από Συναρπαστικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές παιδικές σειρές και για την ακρίβεια, περισσότερα 800 επεισόδια.

Οι κατάλληλες σειρές για τις κατάλληλες ηλικίες

Τέλος, ένα στοιχείο που κάθε γονιός αξίζει πάντα να εξετάζει, προτού δώσει στα παιδιά το «πράσινο φως» για την παρακολούθηση μίας σειράς, σχετίζεται με την καταλληλότητα του περιεχομένου σε ό,τι αφορά στην ηλικία του παιδιού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά σειρές που έχουν δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες της ηλικίας τους, που μπορούν να τους δώσουν μηνύματα που έχουν την ικανότητα να επεξεργαστούν, που τους προσφέρουν τα ερεθίσματα που χρειάζονται για να αναπτύξουν τη φαντασία και τη σκέψη τους, που τα βοηθά να παίρνουν πολύτιμα για εκείνα μαθήματα.

Κάθε ηλικία διαφέρει, το ίδιο και το κάθε παιδί. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία θέασης για τα μικρά μας, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες, με γνώμονα τις πλέον σύγχρονες και κατάλληλες επιλογές και υπηρεσίες και φυσικά, με τη βοήθεια των παιδικών ηρώων που θα προσφέρουν στα παιδιά τα πιο όμορφα και αισιόδοξα μηνύματα. Όλα αυτά έχοντας πάντα τον έλεγχο, την απαραίτητη ενημέρωση και την επιλογή να επιτρέψουμε στα παιδιά να καταναλώσουν το κατάλληλο περιεχόμενο, τη σωστή στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

cnn.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το παραβάν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το παραβάν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ