2019-05-23 13:29:22
Φωτογραφία για Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Άνοιξη Γρεβενών (εικόνες)
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ανοίξεως Γρεβενών.

Το απόγευμα της παραμονής, στον Εσπερινό των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον Ιερό Ναό, λείψανα Αγίων Μαρτύρων τοποθετημένα σ’ ένα Δισκάριο και τα εναπόθεσε πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τα λείψανα αυτά, κατά την τελετή των Εγκαινίων, ύστερα από τη λιτάνευσή τους γύρω από τον Ναό και την θριαμβευτική επανείσοδό τους σ’ αυτόν, τοποθετήθηκαν σε ειδική οπή της Αγίας Τραπέζης όπου και σφραγίστηκαν με κηρομαστίχη και αρώματα για να αποτελέσουν το θεμέλιο του εγκαινιασμένου Ιερού Ναού. Ακολούθησε το πλύσιμο και ο καθαρισμός της Αγίας Τραπέζης με σαπούνι και ζεστό νερό, ο ραντισμός της με μύρο, η τοποθέτηση των τεσσάρων Ευαγγελιστών στις τέσσερις γωνίες της, το ντύσιμό της με το κατασάρκιο και την στολή της, το άναμμα της ακοίμητης καντήλας και των καντηλών του τέμπλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξηγούσε στους πιστούς τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο των Εγκαινίων ώστε όλοι, να καταλαβαίνουν τι γίνεται και να συμμετέχουν ουσιαστικότερα στα τελούμενα.

Πλήθος πιστών από την Άνοιξη και τα γύρω χωριά, και πολλοί ιερείς συμμετείχαν στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και κάθισαν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο εορταστικό τραπέζι που στήθηκε στην αυλή της Εκκλησίας.
aetos-grevena
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ