2019-05-24 09:00:43
Φωτογραφία για Νέες δηλώσεις Ακάρ – Αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο
«Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακαρ αμφισβήτησε τον εναέριο χώρο της Ελλάδος και κατηγόρησε πως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

«Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο. Ούτε στην ιστορία αλλά ούτε σήμερα. Τα χωρικά ύδατα 6 μίλια αλλά ο εναέριο χώρος 10 μίλια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η θέση των Ελλήνων είναι «πως αυτό ισχύει από το 1931 και δεν μας είπατε κάτι». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Oι Έλληνες λένε όλο παραβίαση, παραβίαση. Το πλοίο μας βρίσκεται έξω από το όριο των 6 μιλίων, είμαστε στα διεθνή ύδατα. Ας πούμε πως πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον επιβιβάζουν στο ελικόπτερο το οποίο απογειώνεται. Παραβίαση εναέριου χώρου! Διότι τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο εναέριος χώρος 6 μίλια. Μας λένε πως παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι δύσκολα θέματα προς επίλυση , όμως τα έχουμε μπροστά μας» δήλωσε ο Ακαρ.


Στην ομιλία του σε δείπνο προς τους Τούρκους δημοσιογράφους ο Ακάρ ανέφερε πως μέχρι σήμερα οι Έλληνες απέφευγαν να μιλούν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

«O σημερινός υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, από τότε συζητούσαμε αλλά «τότε πετούσαν την μπάλα στην κερκίδα». Μας έλεγαν πως «αυτα είναι πολιτικά θέματα, εμείς είμαστε αξιωματικοί» κτλ. Τώρα είπαμε «Ευάγγελε αφού έγινες και πολιτικός έλα τώρα έλα να συζητήσουμε» δήλωσε ο Ακάρ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ