2019-05-24 11:55:30
Φωτογραφία για Τσίπρας: Όλα ανοικτά με αρνητική ψήφο την Κυριακή
Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά η ψήφος δεν είναι χαλαρή αφού η αντιπολίτευση ζητά καταδίκη της κυβέρνησης και της πολιτικής της, άρα με μία ήττα όλα θα είναι ανοικτά. Με αυτά τα λόγια ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της ΕΡΤ, το δίλημμα της ευρωκάλπης σε ό,τι αφορά το μήνυμα που θα πάρει ο ίδιος από το αποτέλεσμα, αν και αποσύνδεσε αυτό το μήνυμα από τις πρόωρες εκλογές.

«Αφού ζήτησα από τον λαό να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινωνικό πρόγραμμα που ξεκινήσαμε, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, με τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόζουμε και σχεδιάζουμε, εάν η ψήφος είναι αρνητική, τότε δεν θα μπορώ να πω ότι δεν τρέχει τίποτα», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν τα μέτρα ελάφρυνσης αποδοκιμαστούν, όλα θα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη, αν πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, κανένας τεχνοκράτης δεν θα μπορεί να το αντικρούσει. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας της κοινωνικής πολιτικής μας, μπαίνουμε σε μία συζήτηση που δεν ξέρω πού θα καταλήξει, μπαίνουμε σε μία περιπέτεια».


Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν «σε τρεις μήνες», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει πρόωρες κάλπες μετά τις ευρωεκλογές του 2014, επειδή η θητεία της τότε κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θα έληγε σε δύο χρόνια.

Στο ερώτημα: «Γιατί τώρα τα μέτρα ελάφρυνσης;» ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Διότι τώρα είχαμε τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat».

Eιδικά για το σχέδιο να αυξηθεί η εθνική κατώτατη σύνταξη κατά 50 ευρώ, τόνισε ότι τόσο αυτό το μέτρο όσο και άλλα «τα δουλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, διότι η προσπάθεια που κάνουμε, είναι να νιώσουν οι άνθρωποι την ευημερία των αριθμών».

Είπε δε, πως εάν τα μόνιμα μέτρα, όπως η 13η σύνταξη, ήταν έκτακτα επιδόματα, τότε «ναι, κι εγώ θα έλεγα ότι ήταν προεκλογικά δώρα».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ