2019-05-24 16:00:09
Φωτογραφία για Το Πολεμικό Ναυτικό απαντά στην Τουρκία με την «Βροντή» ενώ έρχεται η «Καταιγίδα»
Δείτε τις φωτογραφίες από την άσκηση που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΝ - Η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες NAVTEX

Την ώρα που η Τουρκία διατηρεί την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με ασκήσεις, δηλώσεις και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών η Ελλάδα με το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει το δικό της μήνυμα ετοιμότητας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την μικρής κλίμακας άσκηση «Βροντή 2/19» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τη συμμετοχή κανονιοφόρων, πυραυλακάτου καθώς και σκάφους της ΔΥΚ.

«Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού που ετοιμάζεται να δώσει την δική του απάντηση στον «Θαλασσόλυκο» της Τουρκίας «εξαπολύοντας» την άσκηση μεγάλης κλίμακας «Καταιγίδα».


Η Άγκυρα ωστόσο συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και δικαιοδοσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Για τις 24 και 29 Μαΐου έχει δεσμεύσει παράνομα μια μεγάλη περιοχή στα διεθνή ύδατα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με την χρήση όπλων, ενώ για τις 30 Μαΐου δέσμευσε εξίσου παράνομα περιοχή μεταξύ της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Παράλληλα για τις 28 Μαΐου η Τουρκία και όχι το ψευδοκράτος των κατεχομένων δέσμευσε περιοχή δυτικά της κατεχόμενης Μόρφου στην Κύπρο.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ