2019-05-24 20:30:46
Φωτογραφία για Μέσω Ρόδου δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 στο Ισραήλ
Τα 2 αεροσκάφη απογειώθηκαν αμέσως και ήδη, αφού στάθμευσαν για ανεφοδιασμό στη Ρόδο, κατευθύνονται προς το Ισραήλ

Άμεση ήταν η ελληνική ανταπόκριση στο αίτημα του Ισραήλ για την επείγουσα αποστολή αεροπυροσβεστικών μέσων, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, μετά από την υποβολή σχετικού αιτήματος από το Ισραήλ προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, για παροχή συνδρομής στην κατάσβεση πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, και μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΕΘΑ αποδέσμευσε και διέθεσε άμεσα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεως Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα 2 αεροσκάφη μαζί με 9 συνολικώς πιλότους και 13 τεχνικούς, 22 εν συνόλων άτομα της Μοίρας, απογειώθηκαν αμέσως και ήδη, αφού στάθμευσαν για ανεφοδιασμό στη Ρόδο, κατευθύνονται προς το Ισραήλ, όπου αναμένονται να φτάσουν περί τις 18:30, οπότε από αύριο αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικώς στις προσπάθειες αεροπυροσβέσεως με τις επίγειες δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο αίτημα απηύθηνε το Ισραήλ και προς την Κύπρο, η οποία και αυτή ανταποκρίθηκε άμεσα, αποστέλλοντας προς τη φίλη χώρα ένα ελικόπτερο με κάδο δασοπυροσβέσεως που διαθέτει.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ