2019-05-25 21:22:27
Φωτογραφία για Αυτοκτονία 87χρονου στην Καλογρέζα: Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, αλλά η τιμή της οικογένειάς μου, λέει ο γιος του
Ο Τάσος Πανανάκης μιλά - «Ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ φιλοχρήματος και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν κέρδισε το δελτίο, ήταν να βοηθήσει και να σώσει την κόρη

του», λέει ο γιος του 87χρονου

«Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», λέει ο σοφός λαός μας και στην περίπτωση του Τάσου Πανανάκη, του 43χρονου άντρα, ο οποίος έμαθε πως ο 87χρονος πατέρας, αν και νικητής ενός μεγάλου ποσού από το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ «ΠΡΟΤΟ» έβαλε τέλος στην ζωή του, το έχει κυριολεκτικά βιώσει.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα όσο η τιμή και η υπόληψη του πατέρα μου και της οικογένειας μου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο protothema.gr ο 43χρονος γιος του 87χρονου αυτόχειρα.

Ο Νικόλαος Πανανάκης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του ρεπορτάζ αλλά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων του πρακτορείου της οδού Βυζαντίου 100, το Σάββατο 16 Μαρτίου, μια μέρα πριν την μεγάλη κλήρωση, επισκέφτηκε το φιλικό του πρακτορείο προκειμένου να παίξει το δελτίο του, ως συνήθιζε.


Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 17 Μαρτίου, η τύχη του χαμογέλασε και έμαθε πως ήταν ο μεγάλος τυχερός της 2001ης κλήρωσης του «ΠΡΟΤΟ» που κέρδισε το απίστευτο ποσό των 984.541,74 ευρώ.

Ο ταλαιπωρημένος 87χρονος, πέταγε από την χαρά του μιας και δεν μπορούσε να πιστέψει πως η τύχη του άνοιξε την πόρτα και κέρδισε τόσα πολλά χρήματα.

«Δεν ήταν ποτέ φιλοχρήματος και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν κέρδισε το δελτίο, ήταν να βοηθήσει και να σώσει την κόρη του Γεωργία και αδελφή μου καθώς είναι πολύ

άρρωστη στο τελευταίο στάδιο καρκίνου. Στην ουσία προσευχόταν να την βοηθήσει με ότι είχε. Έψαχνε κάθε τρόπο. Μου έλεγε, -να με λυπηθεί ο Θεός αλλά πρώτα παίζω για την αδερφή σου. Δεν αντεχε να την βλέπει να τραβάει όλα αυτά με την αρρώστια της. Ο πατέρας μου ήταν σε πλήρη διαυγεια και είχε άριστη υγεία. Τσεκαρε την υγεία του δύο φορες τον χρόνο, πρόσεχε την διατροφή, δεν έπινε και δεν κάπνιζε πρόσεχε ακόμα και την προσωπική του εμφάνιση παρά την προχωρημένη του ηλικία. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος σεβόταν την ζωή του και αγαπούσε την κάθε ημέρα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μας περιγράφει ο Τάσος Πανανάκης, ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος τίμιος, δίκαιος και ειλικρινής.

«Στην πρώτη του εργασία ηλικίας οκτώ ετών, βοήθησε να ξεχρεώσει η οικογένεια του, δηλαδή τον παππού μου και την γιαγιά μου. Ήταν αγαπητός από τον κόσμο γιατί ήταν σεμνός. Πάντα μου έλεγε να επιλέγω τους φίλους μου, στο να είναι καλύτεροι από μένα προκειμένου να βελτιώνω συνέχεια τον ευατό μου. Ο ένας άνθρωπος πρέπει να είναι δασκαλος προς τον άλλο για να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος. Λάτρευε τα παιδιά και ήταν κατά της βίας, ως μέτρο διαπαιδαγώγησης. Είμαι 43χρονων και δεν θυμάμαι ποτέ να με έχει αγγιξει ή έστω να με σπρώξει. Πάντα έλεγε οτι το κάθε παιδί έχει τον τρόπο του. Σιχαινόταν το έγκλημα και την βία και είχε ψηλά το αίσθημα της δικαιοσύνης» λέει αποκλειστικά στο protothema.gr.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του αγαπημένου του γιου, ο 87χρονος από την στιγμή που του έκλεψαν το δελτίο ξεκίνησε να ζει μέσα σε κλίμα ψυχολογικής βίας και ανασφάλειας κάθως όπως τόνισε στην συνέντευξη του, ο 43χρονος, η επικοινωνία πατέρα και γιου, μετά και την απώλεια του δελτίου, έγινε συχνότερη.

«Με τον πατέρα μου μιλούσαμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, από την στιγμή όμως που του έκλεψαν το δελτίο, μέσα από τα χέρια, τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του και η επικοινωνία μας έγινε συχνότερη. Όταν αντιλήφθηκε οτι τον έκλεψαν, ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέρω τι ποσά έπαιζε, αλλά το σίγουρο είναι, ότι στο συγκεκριμένο πρακτορείο τον ήξεραν όλοι, από τον ιδιοκτήτη και τους υπάλληλους μέχρι και τους θαμώνες. Εγώ έμαθα ότι το δελτίο του κλάπηκε με καθυστέρηση κάποιον ημερών, γιατί κάποιοι, του είχαν θολώσει τα νερά και του είχαν αφήσει να εννοηθεί, πως για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει να βγει και να πει πως του έκλεψαν το δελτίο καθως το ύψος του ποσού ήταν τέτοιο που θα έφερνε σε κίνδυνο την ζωή τους» είπε.

Οι απειλές μέσω τηλεφώνου και οι νυχτερινές επισκέψεις στο διαμέρισμα του 87χρονου είχαν γινει πλέον συνήθεια για τον ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος προσπαθούσε πάση θυσία να συγκρατηθεί ψυχολογικά για να μην λυγίσει ώστε να κινήσει τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να συλληφθεί ο κλέφτης που άρπαξε το νικητήριο δελτίο.

«Ότι σας λέω έχουν κατατεθεί και στις Αρχές, υπήρχαν απόπειρες από κάποιους -αγνώστους- για εισβολή στο σπίτι που ζούσε, κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Όπως υπήρχαν και απειλητικά τηλεφωνήματα. Σε κάποιο από τα τηλεφωνήματα ήμουν και γω παρών και το σηκωσα. Όταν άκουσαν την φωνή μου δεν μου μίλησαν και σταμάτησαν να τον ενοχλούν. Στα τηλεφωνήματα που έκαναν στον πατέρα μου έλεγαν διαφορα, όπως ότι, έχεις ξοφλήσει, τα ψωμιά σου είναι λίγα, τι ψάχνεις να βρεις, πως όλα έχουν τελειώσει και δέξου την κατάσταση που υπάρχει. Όλα αυτά, σίγουρα έχουν να κάνουν με την κλοπή του δελτίου. Ο πατέρας μου εχθρούς δεν είχε. Τα τηλεφωνήματα αυτά ξεκίνησαν από την στιγμή που έμεινε μόνος του στο σπίτι. Στις καταθέσεις του πατέρα μου υπάρχουν όλα, έχει γίνει καταγγελία για κλοπή στην Αστυνομία και όλα είναι στο στάδιο της έρευνας. Πιστευω πως έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μέχρι και τα γράμματα του πατέρα μου στα οποία κατονομάζει τους δυνάστες του» είπε εξοργισμένος ο Τάσος Πανανάκης.

Θυμάται ακόμα τα τελευταία λόγια του πατερα του, όταν και βρισκόταν στο πόστο της εργασίας του στην Κέρκυρα, μισή ώρα πριν από την επιλογή του 87χρονου να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, είχε μιλήσει μαζί του και τον παρακάλεσε να κάνει λίγο υπομονή για να τον καλέσει ο ίδιος σε μερικά λεπτά, δεν είχε καταλάβει όμως πως ο αγαπημένος του πατέρας είχε πάρει την αποφασή του.

«Μισή ώρα πριν αυτοκτονήσει, ο πατέρας μου, με είχε πάρει τηλέφωνο και βρισκόμουν στην εργασία μου, στο νησί της Κέρκυρας. Δυστυχώς ήταν τέτοιο το πόστο μου που δεν μπόρεσα να μιλήσω στο τηλέφωνο μαζί του καθώς εξυπηρετούσα πολύ κοσμο. Απλά τον παρακάλεσα να κάνει λίγη υπομονή προκειμένου να τον καλούσα εγώ σε λίγα λεπτά πίσω. Τα μόνα που πρόλαβε να μου πει, ήταν πως η χρηματική βοήθεια που του είχα στείλει, την έδωσε σε άλλο πρόσωπο του οικογενειακού μας περιβάλλοντος καθώς δεν την χρειαζόταν και επισης μου είπε πως το βράδυ τον ενόχλησαν ξανά επιχειρώντας να μπουν στο διαμέρισμα που έμενε. Όπως ο ίδιος μου διηγηθηκε, ήταν ξυπνιος και άκουσε θορυβο έξω από την πόρτα, τότε πήγε και πλησιάσε ρίχνοντας δύο δυνατά χτυπηματα στην πόρτα, για να καταλάβουν πως είναι μέσα, και αμέσως άκουσε ποδοβολητά να κατεβαίνουν τις σκάλες» ανέφερε.

Τόνισε πως, η αυτοκτονία του πατέρα του, έχει ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι έχουν όνομα και η δικαιοσύνη έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα γύρω από την υπόθεση της κλοπής και της αυτοκτονίας του πατέρα του.

Ακόμα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως είναι οικογενειακό του χρέος για την τιμή και την υπόληψη του πατέρα του να καθαρίσει το τοπίο και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

«Η αυτοκτονία του πατέρα μου έχει ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που τον έφεραν σε αυτό το σημείο. Μέσω απειλών του δημιούργησαν τέτοιο αίσθημα απογοήτευσης, αποστροφής και προδοσίας. Τον καταρράκωσαν όταν του έδωσαν να καταλάβει πως του στέρησαν την ευκαιρια με αυτά τα χρήματα να βοηθήσει την κόρη του και τον τον έφεραν σε απόγνωση ωστε να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Πιστεύω ότι η πράξη της αυτοκτονίας έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα και να αποδωθεί γρηγορότερα η δικαιοσύνη ωστε να βοηθηθεί και γρηγορότερα η αδερφή μου. Είναι θέμα τιμής, αξιοπρέπειας και δικαίωσης. Έχω ορκιστεί στην ψυχή του πατέρα μου και στην αδερφή μου, η οποία περνάει τον καθημερινό της Γολγοθά, να βοηθησω για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να δικαιωθεί ο πατέρας μου και τα κλοπιμαία να δοθούν στους νόμιμους δικαιούχους. Πλέον είναι σκοπός της ζωή μου, στο όνομα του πατέρα μου έως το τέλος. Και σε αυτούς που τράβηξαν φωτογραφίες το άψυχο σώμα του πατέρα μου, κρεμασμένο από το μπαλκόνι, θέλω να τους πώ, να είναι υγιείς και να είναι γερές οι οικογένειές τους ωστέ να μην βιώσουν ατό που βιώνω εγώ, η αδερφή μου και τα υπόλοιπα πρόσωπα της οικογένεια μου, να τους έχει ο Θεός καλά και να τους ευχηθώ περάστικά και ταχεία ανάρρωση γιατί καταλαβαίνω ότι νοσούν» είπε γεμάτος ειλικρίνεια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ