2019-05-26 00:00:19
Φωτογραφία για Τι καιρό θα κάνει φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη; Αμερικανοί μετεωρολόγοι απαντούν
Καύσωνα, ξηρασία και καταστροφικές πλημμύρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με προβλέψεις Αμερικανών μετεωρολόγων.

Για την Ελλάδα, οι μετεωρολόγοι της υπηρεσίας «Accuweather» προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα λείψουν τα κύματα καύσωνα.

Το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι σίγουρα πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφερόμενη στις προβλέψεις των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων.

Θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα απειλήσουν τη γεωργία καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ενώ η ανομβρία και η ζέστη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τα Βαλκάνια, Θα υπάρξουν όμως και κύματα καύσωνα τα οποία θα διαρκούν λίγες ημέρες.


Καταιγίδες στα Βαλκάνια

Σφοδρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν εκτός από χώρα μας τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Αυτές οι καταιγίδες θα συνδυάζονται από συχνές αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Οι σφοδρές καταιγίδες μπορεί να οδηγήσουν σε ανεμοστρόβιλους.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι οι καταστροφικοί άνεμοι, το χαλάζι και οι ξαφνικές πλημμύρες .

Για την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία «Accuweather» , ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία .

Όπως επισημαίνει ο Αμερικανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ, «Στην Ευρώπη, θα υπάρξουν περισσότερα κύματα καύσωνα από το 2018 τα οποία όμως θα είναι μικρότερης διάρκειας. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες κρούουν επίσης τον κώδωνα για μεγάλες πυρκαγιές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ