2019-05-26 09:42:31
Φωτογραφία για Ενημέρωση Πουλάκη: Ομαλά κυλάει η διαδικασία, αντιμετωπίστηκαν οι όποιες καθυστερήσεις
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά μέχρι αυτή την ώρα: «Σήμερα οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σε 4 διαφορετικές κάλπες. Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος. Μετά από δύο ώρες ενημερώνουμε ότι όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα και κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν όλες αντιμετωπίσει. Τα 39.063 εκλογικά τμήματα λειτουργούν και μέχρι τις 19:00 θα είναι  οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν για την τύχη τους στη γιορτή της δημοκρατίας.

Όπως ξέρετε πάντα στις εφορευτικές επιτροπές και, σήμερα μιλάμε για 200.000 συμπολίτες μας, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Η παρουσία των μελών είναι υποχρεωτική. Πάντοτε υπήρχαν κάποιες ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, όμως το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει την πιθανή απουσία έχει θεσμοθετήσει τους δύο γραμματείς στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Η προσπάθεια που έχει γίνει και η ενημέρωση προς Περιφέρειες και Δήμους ήταν τα σχολεία να είναι όσο το δυνατόν προσβάσιμα για τους συμπολίτες μας με τις κινητικές αδυναμίες. Δεν ήταν εφικτό παντού, όμως αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να σταματήσει την διαδικασία και να κατέβει να βοηθήσει τον συμπολίτη μας με αυτή την αναπηρία».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ