2019-05-26 12:30:34
Φωτογραφία για Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (24-30/5)
Η άνοιξη τελειώνει και έρχεται ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με δωρεάν συναυλίες στα γρασίδια, θερινό κινηματογράφο, εργαστήρια και διαλέξεις. Τι καλύτερο για να υποδεχτούμε τις ζεστές μέρες που έρχονται;

#1 Ηλεκτρική Ατμόσφαιρα με τον Μανώλη Φάμμελο

Ο Μανώλης Φάμμελος, πρώην μέλος του συγκροτήματος Οι Ποδηλάτες, έρχεται να δώσει ηλεκτρική ατμόσφαιρα στα γρασίδια του Ξέφωτου την Παρασκευή 24/5. Ο τραγουδοποιός, παρουσιάζει τον δίσκο που κυκλοφόρησε προσφάτως «Η Εποχή Των Σκουπιδιών». Μαζί του στη σκηνή ανεβαίνει το σχήμα του που απαρτίζεται από τους: Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρες), Στέφανος Δανιηλίδης (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, φωνητικά), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).

i Ξέφωτο | 24/5 | 9 μ.μ

#2 Η Ωραία Κοιμωμένη ξυπνάει στο Ξέφωτο

Η Ωραία Κοιμωμένη ξαναονειρεύεται στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού, μετά από 60 χρόνια της πρώτης προβολής της
. Η πολύ αγαπημένη ταινία, με διασκευές από συνθέσεις του Tchaikovsky ανοίγει την 4η χρονιά του Park Your Cinema (Σάββατο 25/5). Η ταινία της Disney παραμένει ένα κινηματογραφικό all time classic, αφού ήταν όλη ζωγραφισμένη στο χέρι και μεταφέρθηκε σε δεύτερο χρόνο στην κινούμενη εικόνα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

i Ξέφωτο | 25/5 | 9 μ.μ

#3 Δειλινό με τον Μάγο του Οζ

Άλλη μία εκδήλωση του Park Your Cinema, φέρνει στο κοινό της θερινής εκδήλωσης το Μάγο του Όζ, με αφορμή τα 80 χρόνια από την κυκλοφορία της λατρεμένης ταινίας. Βασισμένη στο παραμύθι του L. Frank Baum «Ο Φανταστικός Μάγος του Όζ» (1900), έχει τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης μουσικής και τραγουδιού. Παράλληλα, ήταν από τις πρώτες ταινίες που μπήκαν στη λίστα του Εθνικού Μητρώου Ταινιών των ΗΠΑ για να διασωθούν ως μέρος της αμερικανικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

i Ξέφωτο | 26/5 | 9 μ.μ

#4 Γνωριμία με τα Social Media

Άραγε γνωρίζουμε πώς χρησιμοποιούμε τα social media; Μπορεί να είναι στη ζωή μας καθημερινά, αλλά θα εκπλαγούμε από αυτά που θα μάθουμε στην 4η και τελευταία συνάντηση του εργαστηρίου «Νέες τεχνολογίες: Εισαγωγή στα Social Media». Σε αυτό το μάθημα θα διαχειριστούμε καλύτερα τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube. Παράλληλα, θα τονιστεί η ευχρηστία τους και τι μπορούν να προσφέρουν στο χρήστη. Πολύ σημαντική είναι και η καθοδήγηση που θα δοθεί για την προσοχή στο διαδίκτυο.

i Αίθουσα Υπολογιστών ΕΒΕ | 27/5 | Για εφήβους 17+ και για ενήλικες

#5 Μία διάλεξη από τον Simon Singh

Μία επιμορφωτική διάλεξη από το θεωρητικό φυσικό και δημοσιογράφο βραβευμένο με BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ, Simon Singh έρχεται την Τρίτη 28/5 στο Φάρο του Σταύρος Νιάρχος. Ο διάσημος φυσικός, που αρθρογραφεί στη Guardian και κάνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει βιβλία που έχει γράψει, όπως «Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά», «Κώδικες και μυστικά», «Big Bang, «Θεραπεία ή απάτη;» και «Τα μυστικά μαθηματικά των Simpson». Αντίστοιχα επιστημονικά ζητήματα θα γίνουν πιο κατανοητά έπειτα από το απόγευμα της Τρίτης, στη διάλεξη με θέμα την εκλαϊκευμένη επιστήμη και τίτλο: «Από τα θεωρήματα στα γιατροσόφια, από την κρυπτογραφία στην κοσμολογία και την οικογένεια Simpson».

i Φάρος| 28/5 | 7 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ