2012-06-14 01:28:50
Φωτογραφία για Tι δεν καταλαβαίνεις;
Βρισκόμαστε τρεις μέρες μετά τις εκλογές του Μαϊου και διακόπτουμε ως ΚΚΕ για λίγο τον αναχωρητισμό μας, προκειμένου να ζητήσουμε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Δεν έχει σημασία που οι εκλογές αφορούν τα κόμματα, ενώ εμείς επιλέγουμε διαρκώς για τον εαυτό μας τον ρόλο του Οργανισμού Διατήρησης Ιδεολογικής Καθαρότητας και μόνο. Έχουμε μια Αλήθεια να σας πουμε, μια Αλήθεια να σας τραγουδήσουμε. Άμεση προσφυγή στις κάλπες λοιπόν, όχι για να αναλάβουμε μετά από αυτές ρόλο ενεργό. Άμεση προσφυγή στις κάλπες για να σας την ξανατραγουδήσουμε. Δεν είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το λαό. Κάθε δεύτερη λέξη τον επικαλούμαστε. Και ειλικρινά τον επικαλούμαστε. Και ειλικρινά αυτό θέλουμε, να τον υπερασπιστούμε. Και το γεγονός ότι θέλουμε να τον υπερασπιστούμε αποκλειστικά με τον τρόπο μας δεν είναι πείσμα, δενείναι γινάτι. Είναι η βαθιά πίστη πως μόνο μέσω της Αλήθειας θα βοηθηθεί. Είναι η βαθιά πίστη πως οποιοσδήποτε άλλος αγώνας δεν μπορεί να αποτελεί λύση, αφού αποτελεί λοξοδρόμηση από το δρόμο της Αλήθειας
. Μόνο αν θέλει ο λαός να μας ακολουθήσει στο δρόμο έχει νόημα. Αν δεν θέλει, η δική μας αποστολή είναι αυτή: να συνεχίσουμε να του εξηγούμε ότι η σωτηρία υπάρχει δια αυτής της οδού. Όλες οι υπόλοιπες οδοί απομακρύνονται. Πόση διαφορά έχει αν απέχουν λίγο ή πάρα πολύ; Σημασία έχει ότι απέχουν. Σημασία έχει ότι δεν ταυτίζονται. Σημασία έχει ότι δεν μας πάνε εκεί που πρέπει να μας πάνε, αλλά κάπου αλλού.

Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι έτσι η καθαρότητα καταντάει αυτοσκοπός. Δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι σκοπός. Είναι νόημα. Είναι η πλήρης εξήγηση όλων όσων συνέβησαν και όλων όσων θα συμβούν. Αντί λοιπόν να μας μέμφεσαι για την προσήλωση στη διαφύλαξή της, προτιμότερο είναι για το δικό σου το κάλο να πάψεις επιτέλους να αντιστέκεσαι στη σαγήνη της και να καταλάβεις πως κι εσύ σε αυτήν την καθαρότητα έχεις μόνο να ελπίζεις, πως αργά ή γρήγορα σε αυτήν την καθαρότητα θα έρθεις κι εσύ ευλαβικά για να πλυθείς από τις αυταπάτες σου.

Όχι, δεν είμαστε αναίσθητοι. Κι εμείς στην Ελλάδα της κρίσης ζούμε. Και ναι, οι ψηφοφόροι και τα μέλη μας ανήκουν κατεξοχήν στις τάξεις που πλήττονται περισσότερο. Αλλά είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μας εγκαλείς επειδή δεν βοηθάμε στη συγκεκριμένη συγκυρία. Εμείς την αναγνώσαμε εγκαίρως όχι μόνο τη συγκυρία, αλλά κι ό,τι κρύβεται κάτω από τις συγκυρίες, επιμένοντας να τις βαφτίζει συγκυρίες προκειμένου να παραμείνει από κάτω τους κρυμμένο. Εμείς τα λέγαμε όταν θεωρούσατε ότι ζούσαμε στον κόσμο μας. Ε, να λοιπόν που ο κόσμος σας έχει αρχίσει να έρχεται κοντά στην ανάγνωση που του κάναμε. Και θα συνεχίσει να έρχεται ακόμη κοντύτερα. Είναι πολύ βαθιά η πλύση εγκεφάλου που σας είχε γίνει, πολλοί από εσάς προσπαθείτε να κρατηθείτε με νύχια και με δόντια ακόμα. Θέλετε ακόμα το ευρώ; Πολύ σύντομα θα πάψετε να το θέλετε κι αυτό. Κι όταν απαλλαγείτε επώδυνα κι από αυτήν την αυταπάτη, θα απαλλαγείτε κι από την αυταπάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακριβώς επειδή στην πορεία των ετών διατηρήσαμε την καθαρότητα της ματιάς μας και δεν αμφιβάλλαμε για αυτήν ακόμη και όταν είχαμε μείνει παγκοσμίως μόνοι, είμαστε τώρα σε θέση να λέμε ότι εμείς πάντα τα λέγαμε. Μας λοιδορούσατε; Ζούσαμε στο παρελθόν; Ε, να που ζούσαμε στο μέλλον. Στο τωρινό παρόν σας δηλαδή. Και στο μέλλον που έρχεται. Εκπληχθείτε όσο θέλετε, πέστε από τα σύννεφα με την κρίση, δώστε της άλλα ονόματα, βάλτε της άλλα προσχήματα. Εμείς λοιπόν ζούσαμε πάντα στον κόσμο τον αληθινό κι εσείς ήσασταν που αεροβατούσατε. Μην μας κοιτάτε κατάπληκτοι που δικαιωνόμαστε. Εμείς το ξέραμε. Ήταν και είναι η νομοτέλεια. Κάποια στιγμή όλοι οι δρόμοι θα οδηγήσουν στο δικό μας. Μπορεί όχι σε αυτήν την στροφή της Ιστορίας, μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μερικών ακόμη δεκαετιών ή και περισσότερο. Μπορεί ο καπιταλισμός να βρει τρόπο να διασωθεί κι αυτή τη φορά, μπορεί να χρειαστεί να εξυπηρετηθεί από το φασισμό αντί για την αστική δημοκρατία. Τι να κάνουμε; Η αποστολή μας δεν είναι να αποτρέπουμε τα χειρότερα και να παλεύουμε για τα καλύτερα. Αν ενδιαφέρεσαι για αυτά τα ζητήματα απευθύνσου αλλού. Η δική μας αποστολή είναι να διδάσκουμε τον λόγο της Αλήθειας. Έτσι και μόνο έτσι θα αλλάξει κάποτε ο κόσμος Αληθινά. 

(Κείμενο γραμμένο για το Unfollow)
Old Boy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ