2019-05-28 11:15:47
Φωτογραφία για Κατέβασμα τριών δισεκατομμυρίων fake λογαριασμών σε έξι μήνες από το Facebook
Πάνω από τρία δισεκατομμύρια ψεύτικους (fake) λογαριασμούς κατέβασε το Facebook μέσα στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2018-Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τη νέα «enforcement report» του κοινωνικού δικτύου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Facebook, το 5% των μηνιαίως ενεργών λογαριασμών είναι ψεύτικοι, ενώ για κάθε 10.000 φορές που χρήστες έβλεπαν περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο, 11-14 views είχαν να κάνουν με περιεχόμενο που παραβίαζε τους κανόνες του περί γυμνού και σεξουαλικής δραστηριότητας. 

Επίσης, εκτιμάται πως σε κάθε 10.000 views αντιστοιχούν 25 που έχουν να κάνουν με περιεχόμενο που παραβιάζει την πολιτική περί βίας και ακατάλληλου υλικού. Αντιστοίχως, κάτω από 3 views στα 10.000 το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν κατά παράβαση των κανόνων περί τρομοκρατίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

 

Όσον αφορά στα fake accounts, το Facebook ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση των λογαριασμών που κατέβηκαν εξαιτίας αυτοματοποιημένων επιθέσεων από κακόβουλους δρώντες που επιχείρησαν να δημιουργήσουν μεγάλους όγκους λογαριασμών με τη μία. Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 απενεργοποιήθηκαν 1,2 δισ. λογαριασμοί και το πρώτο τρίμηνο του 2019 2,19 δισ. 


Αξιοσημείωτα είναι επίσης και τα ευρήματα όσον αφορά στη ρητορική μίσους: Όπως αναφέρει το Facebook, εντοπίζεται πλέον το 65% του περιεχομένου που απομακρύνεται χωρίς να απαιτείται να γίνει πρώτα αναφορά από χρήστη, ποσοστό που συνιστά μεγάλη αύξηση, δεδομένου πως έναν χρόνο πριν ήταν στο 24%. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, κατέβηκαν 4 εκατομμύρια αναρτήσεις με ρητορική μίσους.

Επίσης, ως προς τις παράνομες πωλήσεις όπλων και ουσιών, το Facebook σημειώνει πως το καλοκαίρι του 2018 άρχισε να χρησιμοποιείται τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου που είναι κατά παράβαση των κανόνων περί αγαθών/ προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναλήφθηκε δράση σχετικά με πάνω από 900.000 περιπτώσεις πώλησης ναρκωτικών/ ουσιών, εκ των οποίων το 83,3% εντοπίστηκαν χωρίς να χρειαστεί αναφορά. Αντιστοίχως, κατά την ίδια περίοδο, έγιναν ενέργειες σχετικά με 670.000 περιπτώσεις πώλησης όπλων (το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 69.9%).

Όπως σημειώνει το BBC, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απέρριψε τις εκκλήσεις για «διάσπαση» του Facebook, υποστηρίζοντας ότι είναι το μέγεθός του που του επιτρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. «Δεν πιστεύω ότι η “θεραπεία” με διάσπαση της εταιρείας θα λύσει το πρόβλημα. Η επιτυχία της μας έχει επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις προσπάθειες σε τεράστιο επίπεδο. Νομίζω ότι το μέρος του προϋπολογισμού μας που πηγαίνει στα συστήματα ασφαλείας μας...είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων του Twitter φέτος».
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο καιρού για Τρίτη 28/5/2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο καιρού για Τρίτη 28/5/2019
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ