2019-05-28 21:25:17
Φωτογραφία για Ευρωεκλογές 2019: Τα πρόσωπα που θα κλέψουν την παράσταση στο νέο Ευρωκοινοβούλιο
Πρόσωπα-εκπλήξεις έκρυβαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές – Από τον Μπερλουσκόνι μέχρι

τον δήμαρχο με το καπέλο του μπέιζμπολ κι από τον ακροδεξιό φαλαγγίτη στον γιατρό της Λαμπεντούζα, η νέα Ευρωβουλή ήδη προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα

Ένας πρώην φαλαγγίτης, ένας κωμικός, ένας κρατούμενος, και ο ανοξείδωτος Μπερλουσκόνι με τη σούπερ βίλα στις Βρυξέλλες είναι ορισμένα από τα νέα πρόσωπα στο Ευρωκοινοβούλιο που δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Magid Magid: Ο πιο «cool» δήμαρχος της Βρετανίας

Ο 29χρονος Magid Magid είναι Βρετανός με καταγωγή από τη Σομαλία. Μεγάλωσε στη βιομηχανική πόλη Σέφιλντ.

Θα διαβεί το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου με το κόμμα των Βρετανών Πρασίνων φορώντας καπέλο του μπέιζμπολ, το οποίο δεν αποχωρίζεται.

Ο χαμογελαστός άνδρας έγινε δήμαρχος του Σέφιλντ τον Μάιο του 2018, Τάσσεται υπέρ της ανοχής, της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης του ρατσισμού.


Σίλβιο Μπερλουσκόνι - ο ανοξείδωτος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, τώρα όμως θα καθίσει για πρώτη φορά στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Ο 82χρονος δισεκατομμυριούχος έχει προετοιμαστεί ανάλογα για την μετάβασή του στις Βρυξέλλες. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «La Stampa», ο πρώην Καβαλιέρε έχει αγοράσει μια υπέροχη βίλα στις Βρυξέλλες με πισίνα, γυμναστήριο και μεγάλα σαλόνια για να δεξιώνεται κόσμο. Το κόμμα του «Forza Italia» είναι μέλος της ομάδας του ΕΛΚ που περιλαμβάνει φιλοευρωπαϊκά δεξιά κόμματα.

Μία από τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του είναι να συσφίξει τις σχέσεις της Ε.Ε με τη Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι φίλος του.

Pietro Bartolo, ο γιατρός της Λαμπεντούζα

Ο 62χρονος Ιταλός γιατρός από την Λαμπεντούζα εκλέγεται με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, Κεντροαριστερά) και στόχος του είναι να φέρει το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή της των συνομιλιών στην Ε.Ε.

Έγινε γνωστός όταν το 2016, το ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετείχε «Fuocoammare, πέρα από την Lampedusa» του Gianfranco Rosi, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο.

Πάνω από 30 χρόνια ασκεί το επάγγελμα στην περιοχή όπου έγινε το πέρασμα στην Ευρώπη για χιλιάδες μετανάστες αλλά και νεκροταφείο για πολλούς άλλους.

«Όταν βιάζετε μια γυναίκα, βιάζετε ολόκληρη την ανθρωπότητα, όταν βασανίζετε έναν άνδρα, βασανίζετε ολόκληρη την ανθρωπότητα» «Θα προτείνω την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου για να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους που φθάνουν» στην Ιταλία «να φτάσουν στη χώρα στην οποία επιθυμούν να ζήσουν», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ιταλός γιατρός.

Νίκο Σεμσρότ, ο Γερμανός κωμικός

Στη Γερμανία, το σατιρικό κόμμα «Die Partei«(Κόμμα), εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές εκ των οποίων ο ένας είναι ο 33χρονος κωμικός Nico Semsrott είναι ο ένας.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook, ο κωμικός με το μαύρο hoodie υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του πως δεν θα τους απογοητεύσει αλλά δεν ξέρει με ποιο τρόπο.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, στις Βρυξέλλες θα αγωνιστεί για τις ιδέες του κόμματός του: «Το δικαίωμα στην εργασία, το κράτος δικαίου, την ευημερία των ζώων, και τη δημοκρατική πρωτοβουλία».

Oριόλ Γιουνκέρας, Καταλανός κρατούμενος

Επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, ο Καταλανός αυτονομιστής ηγέτης Οριόλ Γιουνκέρας εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Μαδρίτη για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

Η απόφαση για την υποψηφιότητά του ελήφθη ομόφωνα από την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, που εκπροσωπεί τα αποσχιστικά κόμματα. Γεννημένος στη Βαρκελώνη πριν από 50 χρόνια, το 2016 έγινε αντιπρόεδρος της Καταλανικής κυβέρνησης, αξίωμα το οποίο έχασε τον Οκτώβριο του 2017, μετά την εφαρμογή του Άρθρου 155.Σε γραπτή τους απόφαση οι δικαστές αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο Γιουνκέρας να διαπράξει εκ νέου αδίκημα αν αποφυλακιστεί καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εγκατέλειψε τον δρόμο που ακολουθούσε μέχρι σήμερα.

Ζορζέ Μπουσάντε, ο πρώην φαλαγγίτης που τα βάζει με τις φεμινίστριες

Ο Ισπανός βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Vox», Jorge Buxadé εξελέγη στην ευρωβουλή.

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1975 και ήταν ακτιβιστής της «Φάλαγγας», ενός πυλώνα του καθεστώτος του Φράνκο και νοσταλγού της δικτατορίας. Στο βιογραφικό του κάτι τέτοιο δεν το αρνείται.

«Λυπάμαι που ήμουν ακτιβιστής του PP (Λαϊκού Κόμματος, Συντηρητικών) από το 2004 έως το 2014» αλλά «αυτό που έκανα στα νιάτα μου ήταν γεμάτο ελπίδα και με πατριωτικές πεποιθήσεις», δήλωσε πρόσφατα ο Ισπανός δικηγόρος.

Υπερσυντηρητικός και καθολικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών είχε προκαλέσει σάλο στην Ισπανία με τις δηλώσεις του για τις φεμινίστριες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Οι άσχημες φεμινίστριες δεν πρέπει να λένε στις Ισπανίδες τι να κάνουν», είχε δηλώσει προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ