2019-05-29 12:40:13
Φωτογραφία για ΔΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ: Υπάρχει ο δρόμος...Της ΑΝΑΣΣΑΣ
«Όλοι είναι ίδιοι», «Όλοι νοιάζονται για την καρέκλα», «Αφού δεν υπάρχουν χρήματα, τι να κάνει ο Δήμαρχος», «έκαναν την ανεργία τους επάγγελμα», «Εμείς φταίμε που τους

ψηφίζουμε», «Έχω φίλο τον αντιδήμαρχο θα το ρυθμίσω», «πήρα τηλέφωνο την υπηρεσία, δεν έρχονται γιατί δεν είμαστε ψηφοφόροι τους».

Αγαπητοί Συνδημότες και φίλοι.

Είμαι βέβαιος πώς όλοι μας έχουμε ακούσει η εκθέσει τέτοιες απόψεις στην καθημερινότητα μας, απηχούν δυστυχώς τη σχέση πολίτη και τοπικής αυτοδιοίκησης, μιας σχέσης που προοπτικά αντανακλά και αυτή της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όλη η παθογένεια είναι άτυπα ομογενοποιημένη σε αυτές τις κραυγές, τους ψιθύρους που διατρέχουν οριζοντίως την κοινωνία μας. Οι δρόμοι, ως αντίδραση, σε όλα αυτά που ο μέσος πολίτης-δημότης μπορεί να ακολουθήσει είναι δυστυχώς μόνο δύο.

Ο πρώτος είναι της σιωπηρής αποδοχής, στα όρια της συνθηκολόγησης, που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας η ακόμα πιο επικίνδυνης "Απολιτίκ" συμπεριφοράς. Παθητικοί δέκτες γεγονότων, παγιωμένων καταστάσεων, ένας λανθάνοντας κοινωνικός αυτισμός.


Ο δεύτερος είναι της συγκροτημένης αυτενέργειας, συγκροτημένα, συντεταγμένα και σχεδιασμού τόμων στην καθημερινότητα μας.

Ο πρώτος δρόμος είναι για μένα αντικίνητρο, ο δεύτερος μονόδρομος.

Η συντριπτική πλειοψηφία της σημερινής δημοτικής αρχής, Σπάτων Αρτέμιδας, είτε ως σύμβουλοι αλλά κυρίως οι υποστηρικτές της, αποτελούν συμπολίτες μας που συμβιώνουμε, συναλλασσόμαστε, έχουμε ακόμη και φιλικές σχέσεις στα πλαίσια ενός μοντέλου εκσυγχρονισμένου για τη δομική σχέση πολίτη ενεργού και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όμως βιώνω πραγματικά μια αναχρονιστική έκφραση, στα όρια του μαυρογιαλουρισμού που με προβληματίζει.

Σίγουρα ένας βασικός στόχος είναι ο δήμος να βρίσκεται κοντά στο πολίτη. Στην καθημερινότητα του. 

ΟΜΩΣ είναι διαφορετικό ζήτημα, δομικές ατέλειες χρόνων του Δήμου, δρόμοι, σχολεία, κοινωνική πολιτική να αποκτά η επίλυση τους καφενειακού χαρακτήρα πελατειακή σχέση, όλα να λύνονται;;; με ένα τηλέφωνο στο χέρι..

Θεσμικές αυτονόητες αρμοδιότητες του Δήμου έχουν περάσει σε ένα αυστηρά αναχρονιστικό τριτοκοσμικό μοντέλο διαχείρισης... Ένα τηλ.. Αποτέλεσμα. Τα προβλήματα διαιωνίζονται και ο Δήμος βυθίζεται σε μια εσωστρέφεια απαξίωσης Αυτό το μοντέλο διαχείρισης θέλουν οι δημότες; Έχουν τη λύση! Ας συνεχίσει η τρέχουσα δημοτική αρχή το έργο της...

Η μηχανή του χρόνου θα μας αναδείξει σύντομα ως μια θλιβερή καρικατούρα...

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος...

Της ΑΝΑΣΣΑΣ.. 

ΑΞΊΖΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΆΛΛΩΣΤΕ.. 

ΑΝΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΆΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ... 

ΕΧΕΙ ΣΧΈΔΙΟ! 

Για μια αυτοδιοίκηση κοντά στο δημότη, 

προσανατολισμένη όμως και προσαρμοσμένη 

στο παρόν και το μέλλον

Η διαπροσωπική μου σχέση με την Άννα Ραφτοπούλου, 5 χρόνια έως σήμερα, αποτέλεσε τον επωαστικό κλίβανο αμφίδρομης ανταλλαγής θέσεων και απόψεων. Είμαστε πλέον ώριμοι να συμπορευτούμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων ανιδιοτελώς. Με γνώμονα την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας όλων μας. 

Δεν διεκδικούμε φωτοστέφανο αγνότητας, ούτε πιστεύουμε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κακές προθέσεις. Ζητούμε όμως την ευκαιρία, να αποδείξουμε πως νέοι, επαγγελματίες στη περιοχή, με όραμα, με οικογένεια μπορούν να υπηρετήσουν άδολα, με συνθετική σκέψη, ένα πρωτόκολλο, ένα συμβόλαιο με την κοινωνία.

Ένα συμβόλαιο αξιοπιστίας, διαφάνειας, ρηξικέλευθης δράσης στις υφιστάμενες παθογένειες.

Η Άννα προσωπικά με έχει πείσει πως μπορεί. Με έχει πείσει για τις προθέσεις της.

Συντάσσω τις δυνάμεις μου μαζί της ώστε το όραμα της για μια αναβάθμιση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος να αποτελέσει την σκυτάλη που θα πάρουμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

"Ανάσα για το Δήμο, Ελπίδα στους Δημότες!"

Με εκτίμηση,

Δούρος Αντ. Θεόδωρος,

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος

στην Δ.Ε. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ με την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α...
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ