2019-05-29 14:00:13
Φωτογραφία για Η αντεπίθεση της Huawei μετά τον αποκλεισμό: Αντικαθιστά τα Windows στα Android με το Ark OS
Η Huawei δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια μετά τον αποκλεισμό που της επέβαλλε η Ουάσιγκτον στην αμερικανική αγορά.

Ο κινεζικός κολοσσός ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το Android της Google και τα Windows, με το σύστημα Ark OS, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να ανεβάζει τις μετοχές του και να αυξάνει το μερίδιό του στην αγορά.

Υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, οι ΗΠΑ κάλεσαν τις αμερικανικές εταιρείες να τερματίσουν τις σχέσεις τους με τη Huawei, με συνέπεια η Google να τερματίσει τους δεσμούς της με την κινεζική εταιρεία και να διακόψει τη συμφωνία αδειοδότησης για το λειτουργικό σύστημα Android smartphone στις συσκευές της.

Δεδομένου ότι η απαγόρευση αναγγέλθηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία Huawei με έδρα την Κίνα έπρεπε να αγωνιστεί για ένα εναλλακτικό κιτ λογισμικού για να φορτώσει τα τηλέφωνά της. Η Huawei φαίνεται έτοιμη να κινηθεί και να προβεί σε σημαντικές αλλαγές. Το HongMeng ή το Ark OS προσπαθούν να καλύψουν αυτές τις απώλειες.


Παρόμοια προγράμματα με αυτά της Microsoft και της Google έχουν ήδη κατασκευαστεί και όλα δείχνουν ότι η Huawei θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα επιφέρει την ανατροπή στην αγορά, καθώς το Ark OS φαίνεται θα είναι έτοιμο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες από τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο.

Βάσει μιας συνέντευξης με την TechRadar, ο Alaa Elshimy, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Huawei Enterprise Business Group Middle East, πιστεύει ότι η θέση της εταιρείας έχει ευθυγραμμιστεί αρκετά καλά με την τρέχουσα κατάσταση.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ