2019-05-30 13:22:59
Φωτογραφία για Μπόρις Τζόνσον: Στη Δικαιοσύνη γιατί διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για το Βrexit
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών θα βρεθεί

ενώπιον της Δικαιοσύνης για διασπορά ψευδών στοιχείων πριν το δημοψήφισμα για το Brexit - Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μάρκους Μπολ που ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίον του Τζόνσον

Το... λάκκο του Μπόρις Τζόνσον σκάβει ένας 29χρονος Βρετανός επιχειρηματίας, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να στείλει στα δικαστήρια τους σκληροπυρηνικούς Συντηρητικούς που είπαν ψέματα στον βρετανικό λαό για τις συνέπειες του Brexit.

Την προσπάθειά του στηρίζουν έμπρακτα με τον οβολό τους Βρετανοί πολίτες.

O πρασινομάτης εισαγγελέας Μάρκους Μπολ από το Νόργουιτς παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφιερωθεί στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος όλων όσοι είπαν ψέματα για Brexit. Ο πρώτος που μπήκε στο στόχαστρο είναι το φαβορί για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, Μπόρις Τζόνσον.


Από το Νόργουιτς ο Μπολ βρέθηκε στο Λονδίνο και μαζί με την ομάδα των δικηγόρων του κατηγορεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ότι είπε ψέματα κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2016 για τα χρήματα που στέλνει στην ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα.

«Στέλνουμε κάθε χρόνο στην Ε.Ε 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα - καλύτερα να χρηματοδοτήσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας» (NHS)», ήταν το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας που χρησιμοποίησε η πλευρά που υποστήριζε το Brexit, το οποίο δέσποζε στο πλάι ενός κόκκινου λεωφορείου.

Πριν από τρία χρόνια, ο Μπολ δημιούργησε ένα κίνημα, που συντηρείται από δωρεές των Βρετανών, με το όνομα #BrexitJustice.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ