2019-05-31 12:00:59
Φωτογραφία για Διακοπές 2019: Αυτά είναι τα 4 καλύτερα ελληνικά νησιά για να χαλαρώσετε
Κάθε ένα από τα αμέτρητα πανέμορφα ελληνικά νησιά έχει τον δικό του χαρακτήρα και κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει για τις διακοπές του.

Ανάμεσα στο πλήθος των ελληνικών νησιών ο κάθε ταξιδιώτης καλείται να διαλέξει τον χαρακτήρα που θέλει να δώσει στις διακοπές του. Υπάρχουν νησιά κοσμοπολίτικα και νησιά ερημικά. Υπάρχουν νησιά με 24ωρα πάρτι και νησιά για οικογένειες. Και υπάρχουν βέβαια και νησιά για χαλάρωση.

Αν ψάχνετε λοιπόν ένα γαλήνιο νησί για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φυσική αρχιτεκτονική του τοπίου παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες προτάσεις για εσάς.

Αλόννησος

Το πιο απομακρυσμένο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων αποτελεί το απόλυτο σκηνικό για πραγματικά ήρεμες διακοπές. Είναι ένα νησί με αμέτρητες πανέμορφες παραλίες καιμικρά ερημόνησα μέσα σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον που οι κάτοικοί της με υπευθυνότητα προστάτευσαν και ανέδειξαν
. Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί στην κυρίως περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων, που δημιουργήθηκε το 1992, και αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και κυρίως της μεσογειακής φώκιας monachusmonachus. O επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο Θαλάσσιο Πάρκο (συνολικής έκτασης 2.200 τ. χλμ.) ακολουθώντας τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Ικαρία

Το νησί της ραστώνης. Ένα νησί με πλούσια ιστορία και μυθολογία, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον μυθικό Ίκαρο, τον άνθρωπο που ήθελε να πετάξει μέχρι τον ήλιο. Οι αμμουδερές παραλίες, τα τρεχούμενα νερά, τα βουνά και οι καταπράσινες πλαγιές που συνθέτουν το ανάγλυφο του νησιού θα σας συνεπάρουν. Το νησί φημίζεται, επίσης, για τις ιαματικές θερμοπηγές του, μοναδικές στον κόσμο για την ποσότητα ραδιενέργειας και τη χημική τους σύσταση. Κι αυτό που κάνει την Ικαρία ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ο τρόπος ζωής των κατοίκων, οι χαλαροί ρυθμοί στην εργασία και τη διασκέδαση και τα φημισμένα πανηγύρια με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Αν και η Κύθνος απέχει μόλις μια «ανάσα» από την Αττική, παραμένει από τις πλέον άγνωστες γωνιές του Αιγαίου. Στο βόρειο μέρος της Κύθνου βρίσκονται ο Μέριχας, το λιμάνι του νησιού, η Χώρα (ή Μεσαριά), η πρωτεύουσα, τα Λουτρά και η Δρυοπίδα.

Το νότιο μέρος του νησιού είναι σχεδόν ακατοίκητο. Στο νησί κυριαρχούν τα γνώριμα χρώματα των Κυκλάδων, με γυμνούς και άνυδρους λόφους, ζωσμένους με χιλιόμετρα ξερολιθιές καιδιασκορπισμένα κατάλευκα γραφικά ξωκλήσια. Τα χωριά της Κύθνου είναι γεμάτα πλακόστρωτα δρομάκια, κατάλευκα σπίτια, πλατείες, εκκλησίες και ανεμόμυλους. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε συνδυασμό με το μαγευτικό φυσικό τοπίο καθιστούν την Κύθνο έναν από τους πιο γαλήνιους προορισμούς του Αιγαίου.

Πάτμος

Το «Ιερό Νησί», καθώς εκεί έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης την Αποκάλυψη, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τους φυσιολάτρες όσο και για όσους αναζητούν ήρεμους τρόπους διασκέδασης σε καλαίσθητα μαγαζιά. Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ανάγλυφο του νησιού με τη δαντελωτή ακτογραμμή, τις απόκρημνες κορυφές και το ηφαιστειογενές έδαφος συνδυάζεται αρμονικά με την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η Πάτμος είναι ένα νησί κοσμικό, που αποφεύγει όμως την πολυκοσμία, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ