2019-06-01 00:07:53
Φωτογραφία για 25 Λόγοι για να Πίνετε Πράσινο Τσάι και να κάνετε καλό στην υγεία σας!
Το πράσινο τσάι έχει αρχίσει να γίνεται ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως εξαιτίας των άμεσων υγιεινών πλεονεκτημάτων. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει το πράσινο τσάι για την υγείας σας. Κι αν δεν πίνετε τουλάχιστον 3 με 4 κούπες πράσινο τσάι ημερησίως, τότε σίγουρα ΔΕΝ βοηθάτε καθόλου την υγεία σας. Ακολουθούν 25 λόγοι που εξηγούν το γιατί.

25 εντυπωσιακά οφέλη του πράσινου τσάι:Τσάι και ΚαρκίνοςΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικά από την βιταμίνη C και 25 φορές  καλύτερα από την βιταμίνη Ε. Τα αντιοξειδωτικά βοηθάνε το σώμα να προστατεύσει τα κύτταρα από βλάβες που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον καρκίνο.

Πράσινο Τσάι και Καρδιακές ΠαθήσειςΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης. Ακόμα και μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, εμποδίζει τον θάνατο των κυττάρων και επιταχύνει την ανάρρωση στα καρδιακά κύτταρα.


Πράσινο Τσάι και ΑντιγήρανσηΤο πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία ονομάζονται πολυφαινόλες και αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό σημαίνει  ότι σας βοηθάει να καταπολεμήσετε την χρονογήρανση και να προωθήσετε την μακροβιότητα.

Πράσινο Τσάι και Απώλεια κιλώνΤο πράσινο τσάι βοηθάει να μειώσετε το σωματικό σας βάρος. Το πράσινο τσάι καίει το λίπος και προωθεί τον μεταβολικό ρυθμό με φυσικό τρόπο. Σας βοηθάει να κάψετε μέχρι και 70 θερμίδες την ημέρα. Αυτό μεταφράζετε σε 3 κιλά το χρόνο.

Πράσινο Τσάι και ΕπιδερμίδαΤα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι προστατεύουν την επιδερμίδα από τα βλαβερά αποτελέσματα των ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Το πράσινο τσάι επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.

Πράσινο Τσάι και ΑρθρίτιδαΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη και μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ρευματοειδής αρθρίτιδας. Το πράσινο τσάι προσφέρει πλεονεκτήματα στην υγεία σας καθώς προστατεύει τις αρθρώσεις μπλοκάροντας το ένζυμο που τις καταστρέφει.

Πράσινο Τσάι και ΟστάΤο κλειδί της επιτυχίας είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε φθόριο που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, το οποίο βοηθάει τα οστά να διατηρούνται δυνατά. Εάν πίνετε τσάι κάθε μέρα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την οστική πυκνότητα.

Πράσινο Τσάι και ΧοληστερόληΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Επίσης βελτιώνει την αναλογία της καλής χοληστερίνης προς την κακή χοληστερίνη, μειώνοντας τα επίπεδα της δεύτερης.

Πράσινο Τσάι και παχυσαρκίαΤο πράσινο τσάι εμποδίζει την παχυσαρκία, σταματώντας την κίνηση της γλυκόζης στα λιπαρά κύτταρα. Εάν ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, εξασκήστε καθημερινά και πίνετε πράσινο τσάι, τότε είναι απίθανο να είστε παχύσαρκοι.

Πράσινο Τσάι και ΔιαβήτηςΤο πράσινο τσάι βελτιώνει τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης, εμποδίζει την απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος, και εξισορροπεί την μεταβολική συχνότητα.

Πράσινο Τσάι και AlzheimerΤο πράσινο τσάι τονώνει την μνήμη. Και παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για το Alzheimer, μειώνει την διαδικασία παραγωγής ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο που οδηγεί στον Alzheimer.

Πράσινο Τσάι και ΠάρκινσονΤα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην πρόληψη των εγκεφαλικών βλαβών, που οδηγούν στο Πάρκινσον. Οι άνθρωποι που πίνουν πράσινο τσάι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον.

Πράσινο Τσάι και Ασθένειες του ΉπατοςΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτροπή του μοσχεύματος στους ανθρώπους με ηπατική ανεπάρκεια. Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι καταστρέφει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στο λιπώδες ήπαρ.

Πράσινο Τσάι και Αρτηριακή ΥπέρτασηΤο πράσινο τσάι αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει την αρτηριακή πίεση καταστέλλοντας την αγγειοτασίνη, που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πράσινο Τσάι και Τροφική ΔηλητηρίασηΟι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση καθώς και τις τοξίνες που παράγονταιαπό αυτά τα βακτήρια.

Πράσινο Τσάι και ΣάκχαροΤα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τείνουν να αυξάνονται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Πράσινο Τσάι και ΑνοσίαΟι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο πράσινο τσάι τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δυναμώνοντας την υγεία σας και αντιμετωπίζοντας τις λοιμώξεις.

Πράσινο Τσάι και ΚρυολόγημαΤο πράσινο τσάι προλαμβάνει το κρυολόγημα και την γρίπη. Η βιταμίνη C στο πράσινο τσάι βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

Πράσινο Τσάι και ΆσθμαΗ θεοφυλλίνη στο πράσινο τσάι χαλαρώνει τους μύες που υποστηρίζουν τους βρογχικούς σωλήνες, μειώνοντας την σοβαρότητα του άσθματος.

Πράσινο Τσάι και Μολύνσεις των ΑυτιώνΤο πράσινο τσάι εμποδίζει τις μολύνσεις των αυτιών. Για φυσικό καθαρισμό, βουτήξτε την μπατονέτα σε πράσινο τσάι και καθαρίστε τα μολυσμένα αυτιά.

Πράσινο Τσάι και ΈρπηςΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών του έρπη. Στην αρχή τοποθετήστε κομπρέσες πράσινου τσαγιού και αφήστε  την επιδερμίδα να στεγνώσει πριν τοποθετήσετε την τοπική θεραπεία.

Πράσινο Τσάι και Φθορά των δοντιώνΤο πράσινο τσάι καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν πολλές ασθένειες των δοντιών. Επίσης ελαττώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία.

Πράσινο Τσάι και ΆγχοςΗ L-θεανίνη , που είναι ένα αμινοξύ του πράσινου τσαγιού, βοηθάει στην μείωση του στρες και της ανησυχίας.

Πράσινο Τσάι και ΑλλεργίεςΗ EGCC (Epigallocatechin Gallate – επιγαλλοκατεχίνη) στο πράσινο τσάι ανακουφίζει από τις αλλεργίες. Οπότε, εάν έχετε αλλεργίες, θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι.

Πράσινο τσάι και HIVΕπιστήμονες στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ότι η EGCC (Epigallocatechin Gallate – επιγαλλοκατεχίνη) στο πράσινο τσάι  μπορεί να σταματήσει τον ιό του HIV να δεσμευτεί στο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το οποίο σημαίνει ότι το πράσινο τσάι  μπορεί να σταματήσει  την εξάπλωση του ιού.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Τσάι για δύο για τον έρωτα, τσάι για όλους για την υγεία Χαμομήλι για το κρυολόγημα, την χώνεψη, τον ύπνο, το στρες, την φαγούρα, τους μαύρους κύκλους. Τι προκαλεί η υπερκατανάλωση;
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ