2019-06-01 12:16:33
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ξεπέρασαν κάθε όριο!! Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ        

         

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1:

    Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου  υπάρχει  αναρτημένη το παρακάτω:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

     Σε Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποχρεούνται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3213/31.12.2003, μεταξύ άλλων οι εξής:

1.-Αιρετοί  - Μέλη Επιτροπών

2.-Υπάλληλοι

Ειδικότερα:

        Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των δημαρχιακών επιτροπών (η Δημαρχιακή Επιτροπή μετέπειτα με τον ν.3852/2010, αντικαταστάθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), καθώς και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων, κοινοτήτων και δήμων και κοινοτήτων        Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι πρόεδροι και τα μέλη των επιτροπών διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων διαγωνισμών για τις προμήθειες, εφόσον αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, καθώς επίσης οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Προμηθειών. 


          Την ίδια υποχρέωση υπέχουν ο πρόεδρος και τα μέλη των επιτροπών διενέργειας και αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών, στους ανωτέρω φορείς και υπό τον ίδιο περιορισμό ποσού, καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των επιτροπών διαγωνισμού και εισηγήσεων ανάθεσης έργων των φορέων, οι οποίοι διέπονται από τις διατάξεις του N. 1418/1984 (ΦΕΚ 23 Α΄) και του π.δ. 609/1985 (ΦΕΚ 223 Α΄), εφόσον ο προϋπολογισμός του έργου υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ. (περίπτωση ι άρθρο 1 του Ν. 3213/31.12.2003).

           Σύμφωνα με τον ν.3212/2003 (ΦΕΚ Α309), οι αιρετοί πρέπει να έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο τη δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης σε διάστημα 90 ημερών από την ορκωμοσία τους και μέχρι 30 Ιουνίου κάθε έτους που διατηρούν το αξίωμά τους, όπως επίσης και τρία (3) χρόνια μετά που το έχουν απολέσει.

        Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010, "Πρόγραμμα Καλλικράτης" ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως αναφέρονται: "Σύνθεση Οικονομικής Επιτροπής") και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (όπως αναφέρονται: "Σύνθεση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής") είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου. 

Η παραπάνω διάταξη ισχύει από 1.1.2011.

Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Αιρετών

•  

-Την 31 Μαίου 2019 που επισκέφτηκα για πολλοστή φορά το κομμάτι αυτό της ιστοσελίδας του Δήμου   διαπίστωσα ότι:

     Ουδείς από τους υπόχρεους Αιρετούς, σύμφωνα με τα παραπάνω, έχει αναρτήσει τη Δήλωση της Περιουσιακής  Κατάστασης. Τυχαία; OXI BEBAIA.

        H προσφυγή μου στους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

********************************

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:

             Σήμερα 31 Μάη 2019 αναρτήθηκε στη διαύγεια η παρακάτω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε την 2α Απριλίου 2019:

  

ΣΧΟΛΙΑ- Παρατηρήσεις

1)-Για τη προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τα έτη 2019 και 2020 έχουμε σήμερα 31 Μάη 2019 και δεν έχει γίνει ακόμη. Τυχαία; Δεν νομίζω.

2)-Το 2016  η αντίστοιχη  προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν περίπου 250.000 ευρώ. Η  συλλογή απορριμμάτων-εκτός Βόνιτσας και Παλιάμπελων-  έχει δοθεί σε ιδιώτες, διαταγή πορείας αυτοκινήτου του Δήμου ουδέποτε έχει αναρτηθεί στη διαύγεια, τα έργα του Δήμου δίνονται σε ιδιώτες, τα έργα με αυτεπιστασία του Δήμου είναι ελάχιστα, σύμφωνα με τα παρακάτω πήγε στα 802.405,62 τα δύο έτη δηλαδή 401.202,81 ευρώ το έτος!!!!!!!!.   Οι αυξήσεις στις τιμές δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το άλμα αυτό στην ετήσια δαπάνη.

3)-Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει αποδείξει το εξής: Στους διαγωνισμούς δεν πάνε συνήθως οι προμηθευτές.  Στις απευθείας αναθέσεις ανταποκρίνονται διαχρονικά. Τυχαία; OXI BEBAIA.

Δείτε παρακαλώ την παρακάτω απόφαση:

Μετά από όλα αυτά. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

*************************

ΕΝΟΤΗΤΑ 3:

          Στις  28 Μάη 2018, ημέρα Τρίτη πληρώσαμε στον ίδιο εργολάβο για εργασίες με απευθείας αναθέσεις για συντήρηση δικτύου όμβριων, για πρόληψη καταπτώσεων τα παρακάτω:

ΣΥΝΟΛΟ  25.000

Ρωτήστε τον αποτυχημένο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στούπα  ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ.  

***********************

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:

        Για τη παροχή υπηρεσιών για τη συμμόρφωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με το γενικό κανονισμό της ΕΕ (2016/679) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) πληρώσαμε 2.000 ευρώ.

      Για την ίδια υπηρεσία από το Κέντρο  Κοινωνικής Μέριμνας και Μέριμνας έχουμε απευθείας ανάθεση 8.680 ευρώ.

Οι εταιρείες είναι διαφορετικές.  

Παρακαλώ δείτε:

      Αυτά που θέλω να γράψω, το ήθος μου ΔΕΝ μου το επιτρέπει να τα γράψω.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

*********************

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5:

         Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Παλαίρου έχει πλαστικό τάπητα. Για τη συντήρηση του το 2016 με απευθείας ανάθεση πληρώσαμε 11.000 περίπου.

         Πέρυσι που έγινε διαγωνισμός για τη συντήρηση όλων των γηπέδων του Δήμου ο ανάδοχος στη προσφορά του για τη συντήρηση του ίδιου γηπέδου είχε 2.000 ευρώ.

Αυτά που θέλω να γράψω, το ήθος μου ΔΕΝ μου το επιτρέπει να τα γράψω.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

***********************

ENHΜΕΡΩΣΗ 6:

Παρακαλώ δείτε το παρακάτω έγγραφο:

Είναι αναρτημένο στη διαύγεια με ΑΔΑ:ΨΩ6ΓΩ6Ζ-ΒΕΘ Είναι φανερό ότι με παρά πολλές αποφάσεις του Λιμενάρχη Λευκάδας επεβλήθησαν πρόστιμα.  

           Καλείται ο αποτυχημένος Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ αυτά ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;

Φυσικά στο θέμα θα επανέλθουμε.

**********************

Αγαπητοί Συνδημότες

Ξεπέρασαν κάθε όριο....... 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..........
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ