2019-06-01 13:45:30
Φωτογραφία για Πέντε «περιττά» όργανα στο σώμα μας
Κι όμως! Αυτή η τέλεια οργανωμένη μηχανή που

λέγεται ανθρώπινο σώμα, έχει κάποια όργανα που δεν είναι απαραίτητα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλα τα όργανα του σώματός μας απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Τα άκρα, οι αμυγδαλές και η σκωληκοειδής απόφυση είναι ορισμένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα χωρίς τα οποία συνεχίζουμε να ζούμε μια χαρά!

Ένας πνεύμονας

Η λογική λέει ότι, εφόσον το σώμα μας διαθέτει εκ φύσεως δυο από κάτι, τότε και τα δυο είναι απαραίτητα. Σωστά; Όχι. Στην περίπτωση που αφαιρεθεί ένας πνεύμονας, ο οργανισμός προσαρμόζεται και διατηρείται το 70% με 80% την αναπνευστικής λειτουργίας. Ο εναπομείναν πνεύμονας διογκώνεται για να αντισταθμιστεί η απώλεια του ζευγαριού του, με τη διαδικασία να επιταχύνεται με συστηματική άσκηση. Ενδεχομένως οι πιο έντονες δραστηριότητες να γίνουν πιο δύσκολες, αλλά η καθημερινότητα δεν αλλάζει ιδιαίτερα εάν αφαιρεθεί ο ένας πνεύμονας.


Το κύριο σύμπτωμα με την αφαίρεση ενός πνεύμονα είναι η αλλαγή στη στάση του σώματος, αφού υπάρχει πλέον ένα κενό στο στήθος. Με την πάροδο του χρόνου, η καρδιά, το συκώτι, ο άλλος πνεύμονας και πρωτεϊνούχα υγρά γεμίζουν το κενό. Ως αποτέλεσμα, η σπονδυλική στήλη μπορεί να πάρει κλίση 15 με 30 μοίρες προς την πλευρά που αφαιρέθηκε ο πνεύμονας. Σε πιο βαριές περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή.

Ένα νεφρό

Όπως και στην περίπτωση των πνευμόνων, έτσι και με τα νεφρά, μπορούμε να ζήσουμε μόνο με το ένα.Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Νεφρού των ΗΠΑ, τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η ελαφρά μείωση στη νεφρική λειτουργία και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αν μάλιστα δεν αντιμετωπίσετε επιπλοκές όπως νεφρική νόσο, τότε πιθανόν να μην χρειαστεί να αλλάξετε την διατροφή σας.

Γεννητικά όργανα

Ως κοινωνία, διαχρονικά, έχουμε προσδώσει τεράστια σημασία στην αναπαραγωγή και τα γεννητικά όργανα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο απαραίτητα για την επιβίωση. Σε περίπτωση καρκίνου στους όρχεις ή την μήτρα, για παράδειγμα, τα όργανα αυτά μπορούν να αφαιρεθούν. Πέραν όμως των χειρουργικών επεμβάσεων, υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που γεννιούνται χωρίς πλήρες σετ γεννητικών και αναπαραγωγικών οργάνων. Το σπάνιο σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser, για παράδειγμα, χτυπά το αναπαραγωγικό σύστημα των γυναικών. Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται με υποανάπτυκτο (ή ακόμα και χωρίς) κόλπο και μήτρα. Αντίστοιχα, ένα δημοσίευμα της Independent αναφέρει έναν άνδρα που γεννήθηκε χωρίς πέος, αλλά κατάφερε να ζήσει μια σχετικά κανονική ζωή.

Θυρεοειδής αδένας..

Η συνέχεια εδώ
loading...
aetos-grevena
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ